A kávézással frissen ismerkedők elsősorban bőszen nézegetik a különböző kávégépeket és kérik a tanácsokat, hogy milyen gépet vásároljanak otthonra. És ez még a jobbik eset, mármint ha tanácsot kér valaki és nem elszalad valamelyik boltba és megveszi a dizájnos, de két fillért nem érő, silány minőségű kávégépet, aztán rájön, hogy valahogy nem oké a kávé (ha már kóstolt rendes kávét). Ha tanácsot kér, akkor azonnal szembesül azzal, hogy kell egy őrlő! DE MIÉRT? Kérdezi Ábel. Mert csak, mert bármilyen eszközzel szeretnénk kávét készíteni, tudomásul kell venni, hogy az őrlő a kávékészítés Szent Grálja.
Kedves olvasók! Első körben mindenkitől bocsánatot kell kérnem (beleértve a forgalmazót is), mert a korábban elkészített teszt valójában nem volt jól kivitelezve és jó néhány szakmai hibát elkövettem a készítésekor, amire kedves olvasóink hívták fel a figyelmet.
Végre elérkezett az idő, hogy a korábban beígért összecsapást kivitelezhessem, mivel kaptam egy másik Catler ES 9010-es gépet az előző helyett. Aki nem lenne képben, az a korábbi cikkünkben elolvashatja az anomáliát a géppel kapcsolatban, de a lényeg, hogy nem működött rendesen. Szerencsére a Fast Hungary készségesen állt a problémához és kicserélte a készüléket.
Az otthoni kávéfogyasztók részéről jelentkező igény hívta elő az egyre szaporodó tejhabosító készülékeket, miszerint nem mindenkinek van otthon gőzölésre alkalmas kávégépe. Sokan a mai napig otthon kotyogóval, vagy egyéb kisnyomású kávéfőzővel készítik kedvenc kávéjukat, amit aztán ki-ki ízlése szerint fogyaszt el.