KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Toscana Gusto kávézó és delicatesse boltA Toscana Gusto kávézóról és delicatesse boltról: Egyre gyakrabban lehet fővárosunkban, Budapesten olyan élelmiszer-különlegességeket árusító boltokat találni, amelyek termékkínálatukkal az ínyenceket célozzák meg. Gyakoriak az olasz élelmiszereket, és a minőségi pörkölt szemeskávét forgalmazó boltok is, ahol meg is kóstolhatjuk azt, amiből vásárolni szeretnénk. Színvonalas és friss termékeik mellett ízlésesen kialakított berendezésükről is fel lehet ismerni őket.

Café de Columbia kávézó portálKecskemét sétálóutcája a Kéttemplom köz, ahol az utóbbi időben örvendetesen szaporodnak a kávézók, reméljük hosszabb távon is meg tudnak élni. Az utca végében lévő Cafe de Columbia nem új hely, hosszú évek óta működik, bár a kávémárkában történt változás. Jelenleg a Manuel kávéi találhatók a kínálatban, ezért nagy elvárásokkal indultam kávézni. A berendezés a 90-es évek kissé szögletes hangulatát adja, de nagyon ízléses és hangulatos tálalásban ma is frissnek hat. Aránylag méretes asztalok, hatalmas, szinte fotel-szerű ülőalkalmatosságok adják a berendezést, a falakon hangulatos képek. Tehát a kávéházi hangulat tökéletes, mindehhez ráadásként még ott a hangszórókból diszkréten áradó kellemes jazz, és a legalább tucatnyi féle kihelyezett újság és folyóirat. Régi épületről lévén szó, hatalmas a belmagasság is, amely megnyugtató érzéssel tölt el.

dömötöri cukrászda kávézó teszt„A Dömötöri Cukrászda & Kávéház 1992. október 4-én nyitotta ki ajtaját a soproni közönségnek. Az üzlet belső tervezésénél a századforduló hangulatának megidézésére, a hagyományos kávéházi elemek megteremtésére törekedtünk. A régi magas belső terű helyiséget egy födém behúzásával megosztottuk, ezáltal nem csak több férőhelyhez jutottunk, hanem hangulatos galériát sikerült kialakítanunk. A falborításra gazdagon felhasznált diófa melegséget, a stukkódíszek eleganciát sugároznak.”

otthon kávézó tesztA kecskeméti belvárosának egyik jellegzetes, 1937-ben átadott szecessziós épületében –többek között–mozi és kávézó működik. Ez a város egyetlen megmaradt hagyományos filmszínháza, amely 1994 óta art-moziként működik. A földszinti kávézó gyakorlatilag a mozi előszobája, a mozilátogatók ide érkeznek, valamint a pénztár is itt található. A hely alapvetően hangulatos, bár néhol egy kicsit kopottasnak tűnik. A legnagyobb probléma a dohányzás, az elszívás nem tökéletesen megoldott, a szellőztetetés pedig télen hideggel együtt jár. Nyári időszakban kihelyezett tagozat működik, ha sikerült helyet kapni, kényelmes nádfotelekben terpeszkedve kortyolhatjuk a kirendelt italokat. A siető vendégek a pultnál lévő bárszékeken is helyet foglalhatnak, ez különösen indokolt már csak a szomszédban lévő helyi buszpályaudvar miatt is.