Menu

Kávépörkölő üzemek, gyárak, manufaktúrák bemutatása

A Pascucci kávépörkölőjében jártunk Monte Cerignone-ban

  • Írta: Józsa János
  • Kategória: Kávépörkölő
  • Találatok: 3572
Pascucci kávépörkölő látogatásEgy roppant kedves megkeresés érkezett a Pascucci főhadiszállásáról Monte Cerignonéból, hogy szívesen látnák a Kávékorzó Magazint egy gyárlátogatásra.  Természetesen elfogadtam a szíves invitálást, amire május 17-20 között került sor.
A Pascucci magyarországi forgalmazójától, Magda Attilától (Magda Kft.) indultunk Pécsről vasárnap délelőtt szálláshelyünkre Riccione-ba.

Bővebben: A Pascucci kávépörkölőjében jártunk Monte Cerignone-ban

„Red Baggies” – a „piros rövidnadrágba” bújtatott mikropörkölő…

  • Írta: Kávékóstoló Blog
  • Kategória: Kávépörkölő
  • Találatok: 3371
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ifjú mixertanuló, akit Gál Mikinek hívtak, és aki már a 2000-es évek elején a minőségi élénkítőt szerette volna megtalálni az energia italok alternatívájaként. (El kell árulnunk, hogy korábban már próbálkozott a kávéfogyasztással, devalahogy mindig gyomorfájás lett a vége.) Nem adta fel, és addig addig kutatott, amíg interneten rálelt a Semiramis Kávémanufakturára, és ezzel egy új –kávés- világ nyílt meg előtte. Többek között azt is itt olvasta, hogy ha valaki jó minőségű 100%-os arabica kávét iszik, akkor nem fog fájni a gyomra. Kipróbálta, és tényleg így történt! Az olvasottak szinte elvarázsolták, és a legnagyobb öröm akkor érte, amikor személyesen is látogatást tehetett a kávés cégnél. Emir Kusturica szavait idézve a Macska-jaj c. filmből: „this is the beggining of a beautiful freindship”. (Miki még ma is oktat a Semiramis csapatában…)
Bővebben: „Red Baggies” – a „piros rövidnadrágba” bújtatott mikropörkölő…

MONTEROSA Mikropörkölő

  • Írta: Kávékóstoló Blog
  • Kategória: Kávépörkölő
  • Találatok: 3455
Régóta foglalkoztat bennünket a gondolat, hogy a kávézókban használt pörkölt kávé honnan származik, ki pörköli, ugyanis alehető legnagyobb gondossággal pörkölt zöldkávé az alapja a kávékészítésnek. A kávé pörkölése során bonyolult fizikai és kémiai folyamatok zajlanak le a kávébab belsejében, melynek során a babban lévő cukrok karamellizálódnak, ízek-aromák alakulnak ki…
Bővebben: MONTEROSA Mikropörkölő

Támogató partnereink

althaus teaavx kávékbristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe