KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai verseny 2013Immáron 5. esztendeje, hogy útnak indítottuk a KÁVÉKORZÓ portált azzal a céllal, hogy a hazai kávékedvelők számára „fogyasztható” információkat tegyünk közzé, és elősegítsük a kávékultúra fejlődését. Kávétesztek, eszköz bemutatók,  cikkek, és a fórumban folytatott párbeszédek eredményeként a KÁVÉKORZÓ mára a kávés szakma vezető hírportálja lett.

Firemilano Host 2013 kiállítás logóOktóber 18-án nyitott a két évente megrendezésre kerülő milánói Host, ami a világ egyik legnagyobb Ho.Re.Ca, és egyben kávés kiállítása, amelyre a Carraro (Tóth Sándor) szívélyes meghívását örömmel elfogadva sikerült eljutnom. Velünk tartott még Németh János is, a Kapucziner Kávémanufaktúrától, és a Carraro ügyfélszolgálati vezetője, Kékes Béla is, így alakult ki a kis négyes fogatunk.

kávé napja rendezvényIdén szeptember 29-én ünnepeljük a kávé világnapját, s ez alkalommal egész napos kávéparti lesz a budapesti Nu Bor és Bisztronómia nevű kellemes helyen, a Nyugati pályaudvar szomszédságában. Délelőtt 11 és este 7 óra között várják a kávéínyenceket, baristákat, hivatásos és hobby-kávémestereket, a téma pedig a home coffee. Filteres eszközök, kapszulás gépek, otthoni kiegészítők, és persze remek kávék lesznek a kiállítók asztalain, a belépőjegy (700 Ft) ellenében pedig korlátlanul lehet kávét kóstolgatni egész nap, és kísérőfalatokból sem lesz hiány. Kora délután zajlik a Lucky Cup-Hario Filter Race verseny, 17.00 órától pedig a Brew Bar Kids barista bemutató az idei bajnokok részvételével. A versenyre bárki nevezhet, a szabályzat alább olvasható.

Tóth Sándor házigazda a Kávé HázábanNem múlhat el egyetlen év sem a nélkül, hogy a Kávékorzó Magazin oszlopos tagjai össze ne gyűlnének egy kis beszélgetésre, mondjuk úgy inkább, hogy "örömtalálkozóra". Természetesen ez az év sem lehetett kivétel. A csavar a dologban az volt, hogy eddig szokásos forgatókönyv (miszerint, hogy valamelyikünknél tartjuk az összejövetelt) megváltozott, mivel Tóth Sándor barátunk, (aki szinte minden alkalommal részt vett a találkozókon), magához ragadta a kezdeményezést, és meginvitálta a csapatot Szekszárdra "A Kávé Házába".