KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

kávékoncentrátumból készített kávéKávéval kapcsolatos kutakodásaim során egy eddig számomra ismeretlen kávékészítési eljárásba botlottam. Eddig elég sok elkészítési módot kipróbáltam már, és használok is alkalomadtán. Természetesen a fő csapás az eszpresszó, de néha kifejezetten jó egy kis frenchpress, vagy törökös kávékészítés, mivel teljesen mást hoz ki ugyanabból a kávéból, de a „cold brewed coffee” eljárásról sosem hallottam. Egyszerű fordításban hidegen főzött kávé lenne a fordítás, ami ugye képtelenség, mivel főzni 100 celsius fok fölött lehetséges. Sok szakmabeli ugrik így is a hagyományos „kávéfőzés” szóra is, mert a kávét nem főzzük, hanem készítjük- mondják.

fehér csokoládé és tejcsokoládéA csokoládé édes, barna, kellemesen olvad a szájban... A fehér csokoládé édes, vajszínű, kellemesen olvad a szájban... Tényleg csak a szín az egyetlen különbség a kétféle nyalánkság között? Nem minden arany, ami fénylik, és nem minden csoki csoki, amit annak gondolunk. Hogy is van ez?

Kávéfa (Coffea arabica)

Ha sötét, fényes, hullámos szélű levelekkel teli dekoratív cserjét szeretnénk közszemlére tenni, a kávéfa nem fog csalódást okozni. De ne reméljünk tőle kávébabot a reggelihez, mivel fehér, illatos virágai és piros bogyótermései normál szobai környezetben ritkán fejlődnek ki.