A víz, „testünk legfontosabb tápláléka” nem egy egységes fogalmat takar. A víz lehet lágy vagy kemény, jóízű vagy ihatatlan, szennyezett vagy kristálytiszta, és még sorolhatnánk. Nemrég történt egy felmérés, ahol - a lakosság visszajelzései alapján - elkészült egy országos vízkeménység térkép. Az építő jellegű, független víztesztnek viszont volt egy negatívabb eredménye is.
Egyre több kávézó tart az általa forgalmazott/ használt kávékból kóstolót/cuppingot. Mi a célja a Cuppingnak? A végcél egyszerű, a legjobb csészeminőség előállítása. De az út annál kanyargósabb. Szeretnénk a világ különböző pontján, egy adott kávénak az íz és illatjegyeit reprodukálható módon megismerni, bemutatni.
Szeptember végén Budapesten járt a kávés szakma egyik megkerülhetetlen szaktekintélye, az amerikai Scott Rao. Workshopokat tartott az Espresso Embassy és a Casino Mocca vendégeként, mi pedig találkoztunk vele.
A Keménykalap és krumpliorr fagylaltos bringája és a rendszerváltás előtti balatoni főttkukoricás biciklik után szintet lépett a guruló vendéglátás Magyarországon: egy triciklire épített komplett kávézót Irimiás Balázs.
Pizzát bárhol ehetünk a világon, a nápolyi pizza azonban igazán különleges. És nemcsak azért, mert innen indult világhódító útjára ez a népszerű olasz étel, de azért is, mert igazán finom pizzát csak helyi, nápolyi vízzel lehet készíteni. Legalábbis a nápolyiak szerint.