KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Szinte már a szokásos érzésekkel indultam el ma is a tanfolyam harmadik órájára, tele izgalommal. Mi újat fogok ma tanulni, hiszen tudtam, hogy a mai óra már teljesen a gyakorlatról fog szólni.
A megszokott megérkezés Budapestre, továbbá néhány kihívás sikeres leküzdésével, mert ugyebár mindig van valami (jelen esetben a tömegközlekedés, és tüntetések), de sikeresen megérkeztem. A jó kis csapat lassan összeállt, beszélgettünk kicsit, aztán bele is csaptunk a közepébe.

Azt mondják, hogy a puding próbája az evés. Nosza, nekünk sem kellett több, és egy fiatal, a kávézás iránt érdeklődő, de teljesen tapasztalatlan hölgyet elküldtünk egy barista tanfolyamra. Kíváncsiak voltunk rá, hogy mennyire hatékony, és célratörő ismereteket lehet így megszerezni. A Best Mixer volt olyan bátor, hogy felvegye a kesztyűt, és mi (illetve Lili) pedig beszámolunk folyamatosan a fejleményekről. Innentől át is adjuk a stafétát Lilinek.

doggee barista oktatás molnár attilávalA Tamp & Pull kávézó  "éjszakai megszállása" utáni reggel ellátogattunk a barista tanfolyamokat bemutató cikksorozatunk második állomására, a Doggee Barista Boxba, amely az 1136 Budapest Tátra utca 29. alatt található. A helyszín valóban egy box, mintha egy "kávésdobozba" pottyannánk az odavezető néhány lépcsőn. /fejre vigyázni! :-)/ Mint megtudtuk, a helynek történelme van kávés szempontból, itt tevékenykedett korábban Koncz Márk, aki az első magyar barista bajnok volt 2004-ben. A Doggee alapítói, Molnár Attila és Török Ádám itt alakították ki a főképp gyakorlati tudást és tapasztalatokat átadni kívánó oktató bázisukat.

1. oldal / 2