KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Azt mondják, hogy a puding próbája az evés. Nosza, nekünk sem kellett több, és egy fiatal, a kávézás iránt érdeklődő, de teljesen tapasztalatlan hölgyet elküldtünk egy barista tanfolyamra. Kíváncsiak voltunk rá, hogy mennyire hatékony, és célratörő ismereteket lehet így megszerezni. A Best Mixer volt olyan bátor, hogy felvegye a kesztyűt, és mi (illetve Lili) pedig beszámolunk folyamatosan a fejleményekről. Innentől át is adjuk a stafétát Lilinek.

doggee barista oktatás molnár attilávalA Tamp & Pull kávézó  "éjszakai megszállása" utáni reggel ellátogattunk a barista tanfolyamokat bemutató cikksorozatunk második állomására, a Doggee Barista Boxba, amely az 1136 Budapest Tátra utca 29. alatt található. A helyszín valóban egy box, mintha egy "kávésdobozba" pottyannánk az odavezető néhány lépcsőn. /fejre vigyázni! :-)/ Mint megtudtuk, a helynek történelme van kávés szempontból, itt tevékenykedett korábban Koncz Márk, aki az első magyar barista bajnok volt 2004-ben. A Doggee alapítói, Molnár Attila és Török Ádám itt alakították ki a főképp gyakorlati tudást és tapasztalatokat átadni kívánó oktató bázisukat.

barista tanfolyam a kávé házábanBizonyára feltűnt olvasóinknak is, hogy az utóbbi 1-2 évben gombamód elszaporodtak a barista képzéseket hirdető és ajánló lehetőségek. Csak kapkodtam a fejem a rengeteg tanfolyam láttán, amivel gondoltam nem vagyok egyedül. Elhatároztam, hogy egy sorozatban jobban körbejárjuk ezt a témát, mivel vélhetőleg elég sok embert érdekel.

Némileg körbe kérdezve a témában ért a megdöbbenés (amit bevallom azért valahol sejtettem), hogy ez a tevékenység legtöbb esetben semmilyen akkreditációt nem igényel, vagyis a kapott papír azon kívül hogy kiteszi otthon a falra az ember, másra nem igazán használható.

barista tréning tóth sándorral szifonA születésnapi ajándékom nem volt más, mint egy egynapos tréning Szekszárdon, a Kávé Háza 1927-ben Tóth Sándorral. Az ajándéknak nagyon örültem, mert Sándorral találkoztunk már párszor és nem volt kétséges az oktatás színvonala és hangulata. Február 3-án már Szekszárdra érkeztünk, éppen a hóesés beindulásakor és elméletileg a tréning után szombaton már vissza is tértünk volna Budapestre, azonban az időjárási viszonyok miatt inkább maradtunk még egy napot.

2. oldal / 2