- Hírszerkesztő
- Kávés receptek, kávéitalok
Receptünk is a Barista Bajnoksággal van összefüggésben, pontosabban a 2007-es Világbajnoksággal. James Hoffmann kávékülönlegességével ismerkedhetnek meg, mely az 1. helyezést hozta neki a döntőben, de elnyerte a legjobb espresso alapú különlegesség díját is.
Valamikor a hetvenes évek elején Thessalonikiben egy amolyan tengerparti kis kávézóban elfogyott a szokásos görög zaccos kávé és a vendégek kávét követeltek a szegény tulajtól. Akkoriban még nem voltak non-stop üzletek és így kénytelen volt valami megoldást találni a felmerült probléma megoldására.
Ha narancslikőrrel készítjük kávénkat, garantáltan kellemes élményben lesz részünk. E likőr lehetőleg valamelyik nemes francia márkák egyike legyen: Grand Marnier, Cointreau, Marie Brizard Triple Sec…stb.Narancs helyett készíthetjük kávénkat más ízesítéssel is. Lehet ez kókusz, vanília, karamell vagy banán is. Próbálják meg!
Fotó: nemisbéka
Mexikói kávénak nevezzük, ám a recept valószínűleg észak-amerikai. Ezzel együtt finom! Izgalmas és valóban temperamentumos ízeket nyerünk vele!