KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Pall & Yotz kávépörkölő manufaktúra egy dologban biztosan dobogós helyet foglal el az országban: ennél kisebb ilyen típusú tevékenységet végző vállalkozás nemigen akad kis hazánkban. A téma iránti érdeklődés, a hobbi, az analizáló és kísérletező habitus együttese hívta életre, és a jelek szerint tartja is életben ezt a kis üzemet. A pörkölés egy 2 kg kapacitású gázos dobpörkölőn zajlik számítógépes kontrollal. A kis méret korlátozottá teszi a gyártási volument, az értékesítés kizárólag végfelhasználók felé történik, boltban, webshopokban, üzletekben nem kapható meg a termék. A vásárlói kör: főként magánszemélyek, néhány kávézó, étterem, valamint kávéfogyasztásra igényesebb irodai felhasználókból áll össze. A nagyjából fix szortiment felöleli a klasszikus olaszos vonalat éppúgy, mint néhány izgalmasabb single origin tételt, de csak oly mértékben, hogy a weboldalra tévedő ne vesszen el a kínálatban. Ez teljes mértékben a pörkölő igényeihez igazítva állt össze, az egész koncepció alapja az, hogy jómagam milyen típusú kávékat fogyasztok szívesen és azt milyen formában venném meg jó szájízzel. Az ok nagyon egyszerű: sem a kereskedelemhez, sem a marketinghez nemigen konyítok, így kénytelen vagyok arra hagyatkozni, hogy talán más is hasonló igényekkel bír e téren, tehát azt és úgy kínálom, amit magam is szívesen vennék vásárlóként. A Kávékorzó tesztjére küldött minta ezúttal a klasszikus olaszos ízvilág egyik 100% arabika blendje a szortimentből, ami szinte a kezdetektől fogva megtalálható ott Choco Madness néven. Közép- és dél-amerikai, valamint indonéz fajták keveréke, csokis, pörköltmagvas, pirított kenyérhéjra emlékeztető jegyek, enyhén fanyar kakaóporos lecsengéssel és egy kis sav gerincet is csempésztem az íz profilba, némi izgalom gyanánt. Hogy ez mennyire sikerült, azt a tesztelő csapat majd megírja, a vásárlóim zömének szerencsére ízlik - tudtuk meg a forgalmazótól.

12 éve pörgettem első kávéimat tökéletes íz-harmóniát keresve a következő céltudattal vezérelve: “A kávékeverék kialakító mester mutatja meg elsőként, mi a kávékultúra." Így belevágtam három arabika kávé házasításába, elméleti és gyakorlati próbák után megszületett cégérünknek megfelelően A Ház Kávéja, ami azóta is változatlan profillal és recepttel készül. Visszajelzések alapján ez a fekete erősebb az időnél - tudtuk meg a forgalmazótól.

Magyarország egyik első specialty kávépörkölőjeként a kezdetektől fogva kiemelt célunk, hogy kiváló minőségű, izgalmas kávékat mutassunk be, minél többet feltárva a cserjéktől a csészéig vezető hosszú útból. Ezért szeretjük elmesélni azoknak a gazdáknak a történetét, akikkel együtt dolgozunk, és hasznos tudást átadni vásárlóinknak a kávé feldolgozásával és elkészítésével kapcsolatban. Mindennapi életünk során fenntartható munkamódszerekkel és megoldásokkal igyekszünk a lehető legkisebbre csökkenteni ökológiai lábnyomunkat. Mindemellett hiszünk a folyamatos tanulásban és a partnereinkkel közös fejlődésben, hogy a tudatos kávéimádóknak egyre élvezetesebb élményt nyújthassunk - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Casino Mocca kávépörkölőt három, szakmailag kívülállónak számító kávérajongó hobbista alapította 2013-ban. Az indulást megelőző három évben felküzdöttük magunkat a professzionális baristák ligájába és részt vettünk számos kávés világeseményen. A versenyeken átélt kulturális sokk és a hazai piac hiányosságai inspirálrak minket, hogy egy olyan pörkölőt hozzunk létre, amely a közízlés kiszolgálása helyett inkább progresszív és kísérletező. Az azóta eltelt közel 10 év alatt lassan lépkedve, az alapvető értékeinkből nem engedve lettünk Európaszerte elismert pörkölők. Elhivatottak vagyunk a hobbinkból szakmánkká vált pörkölés és a kávék csodálatos világa iránt. Imádjuk az etióp kávékat és mivel még javában tart a szezonjuk, mi mást is küldhettünk volna tesztelésre! Kávénk forrása, a Telila mosóállomás, Etiópia Jimma régiójának Gera körzetében, a Yukro nevű falu közelében élő kistermelőktől szerzi be a kávécseresznyéket, melyeket a mi esetünkben nedves eljárással dolgoztak fel. A magas minőségű és friss mosott etióp kávék barackos, citrusos, teás és esetengént florális jellege sokak kedvence, nem kell hozzá szakértőnek lennünk, hogy élvezzük - tudtuk meg a forgalmazótól.