KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. A Finca Alto de los Santos ültetvény 28 hektáron terül el, 1450 méteres tengerszint feletti magasságban. A farm vízigényének biztosítása és a környezet védelme érdekében egy 4 hektáros tározót alakítottak ki a forrás körül. Az érett, piros cseresznyét gondosan, kézzel szüretelik, és emelt ágyakon szárítják. A száradó szemeket gyakran gereblyézik (átforgatják) az egyenletes száradás érdekében. A Siren ezúttal egy érdekes, száraz feldolgozású tételt mutat be a Copan régióból, a Finca Alto de los Santos ültetvényről. Nem egy tipikus, a feldolgozásra jellemző ízvilágot jelenít meg, de a korty végén nem maradnak el a gyümölcsös jegyek. Halványan egy kis kompótos, boros utóiz is felfedezhető - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. A kolumbiai Giraldo régióból származó, nedves feldolgozású kávénk már nem az ismerkedésről szól. Ez már egy kimondottan karakteres, izgalmas tétel. Ismerős lehet a név, ugyanis nem is oly rég volt, hogy erről a feldolgozó állomásról származó kávét kóstolhattatok tőlünk. Gondos munkájuknak köszönhetően a legutóbbi szüret is fantasztikusan sikerült, így nem volt kérdés, hogy ismét elhozzuk nektek - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Popol Vuh-ban, K 'ich 'e könyvében a falu neve Xolab ́aj, ami azt jelenti, hogy hely a kövek között. A falu 1433 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. Az éghajlat többnyire szubtrópusi időjárás jellemzi. Területe 304 négyzetkilométer. A város arról ismert, hogy a híres guatemalai hagyomány a Palo Volador bölcsője. A Joyabajban található nedves malom a kávét pergamenné alakítja át, amelyet a Joyabajban található száraz malomba FECCEG quetzaltenangói szárazmalmába szállítanak. A természetes kávét nedves malomban dolgozzák fel, a cseresznyekávét üvegházszerű szerkezetekben helyezik el, amelyeket egy speciális átlátszó műanyaggal borítanak, amely átengedi a napsugarakat és ez lehetővé teszi a kávé természetes száradását. Ez egy száraz feldolgozású édes kávé, mangóra emlékeztető trópusi jegyekkel, valamint mazsolával. Összetett, teljes, édes, jó testtel és közepesen magas savassággal - tudtuk meg a forgalmazótól.