KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Cagliari Superoro szemeskávé teszt A Caffé Cagliari története 1909-ben kezdődött. Ambrogio Cagliari több éves Brazíliai tartózkodásából hazatérve megnyitotta első kávépörkölő/kóstoló üzletét Modena belvárosában. A család több, mint egy évszázada őrzi a hagyományt, a beszerzés, a termelés és az értékesítés mindmáig családi irányítás alatt áll. A kávé és a kávézás iránti szenvedély által vezérelve a Caffé Cagliari a folyamatosan legmagasabb minőséget biztosítja vásárlói számára. A világ legkiválóbb termelőitől származó nyersanyagokat generációkról generációkra szálló tapasztalat és szaktudás, továbbá a legfejlettebb technológiai megoldások alakítják a kávéfogyasztók számára egyedülálló élménnyé. A Caffé Cagliari jelenleg 35 országban van jelen, és évente 150 millió csésze kávé élteti Ambrogio Cagliari évszázados örökségét. A család a világon egyedülálló kávégép gyűjteménnyel rendelkezik, a gyűjtemény 2012. óta a nyilvánosság számára is megtekinthető. A Superoro a Caffé Cagliari csúcs keveréke. 90% arabica, 10% robusta kávét tartalmaz. Az egyes kávéfajták egyedileg kerülnek pörkölésre, ezután kerül a keverék különleges védőgázas csomagolásba - tudtuk meg a forgalmazótól.

Puntin Caffe Super Bar kávéteszt A PUNTIN CAFFE’ egy kézműves pörkölésű kávé, amit 1970 óta Monfalconeban (Trieszt mellett) készült. 2014-től Sergio Puntin folytatja tovább a családi hagyományt Mórahalmon. Az Isola D'oro egy kifinomult ízvilágú eszpresszó. Intenzív izű, bársonyos, testes és tartós izvilág jellemzi. Túlnyomorészt Brazil és közép- Amerika arabika kávébabok alkotják, indiai robuszta hozzáadásával. Koffeintartalma közepes mértékű- tudtuk meg a forgalmazótól.

 

Essse Selezione Essse szemeskávé teszt Az Essse kávé 1979-ben kezdte el a kávéi forgalmazását, ekkor lépett a siker útjára. Még mielőtt az Essse Caffé Spa. elkezdte volna a kávék gyártását és forgalmazását (akkori nevén P.A.C.S. di F.Segafreddo & C. Spa.), már rég hagyatkozhatott az alapítók családi tradícióira és tudására a szakmában, továbbá a Bolognai Egyetem Mezőgazdasági szakának a közreműködésére, tudományos kutatásaira. Ezekkel az alapokkal, akkortól- napjainkig, tökéletesítette a nyers kávéból való feldolgozást egészen a csészében lévő eredménnyel, a pörköléstől kezdve, a csomagoláson át , a végső felhasználásig. Termékei magas minőségét jelzi 1996 óta az UNI EN ISO 9002 , majd 2002-től az ISO 9001:2000 tanúsítvány. Ez a keverék a legmagasabb minőségű arabika és robuszta kávékból áll. Testes, jól kiegyensúlyozott, csokoládés utóízzel. Ideális a tipikus olasz klasszikus kávé elkészítéséhez. A három 'S' jelentése és a cég filozófiája: olaszul: „Scienza Sapienza Specializzazione” azaz : „Tudomány Tudás' Specializáció” az eszpresszó világában. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Puntin Caffe Isola D'oro szemeskávé teszt A PUNTIN CAFFE’ egy kézműves pörkölésű kávé, amit 1970 óta Monfalconeban (Trieszt mellett) készült. 2014-től Sergio Puntin folytatja tovább a családi hagyományt Mórahalmon. Az Isola D'oro egy kifinomult ízvilágú eszpresszó. Intenzív izű, bársonyos, testes és tartós izvilág jellemzi. Túlnyomorészt Brazil és közép- Amerika arabika kávébabok alkotják. Koffeintartalma alacsony - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pascucci Decaffeinato szemeskávé teszt Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, csokoládé és szárazgyümölcs jegyekkel. A válogatott robuszta kávé jellegzetes íze, a mosott arabica egyedivé teszik, akár egy eszpresszóról van szó, akár bármelyik kávé különlegességről, amelyben szintén kitűnő. A keverékben visszaköszön a 80-as, 90-es évek Pascucci kávéjának ízvilága; a klasszikus keveréket (Classic), lágyítja és édesíti a hozzáadott Amerikából származó mosott kávé. Az innen származó kávéfajták csökkentik a fás ízt és zamatot, valamint különleges ízt adnak a keveréknek. A csészében gyönyörű, sötét a színe, egybefüggő, vastag krém borítja, testessége érezhető a szájpadláson. A robuszta tartalom személyességet, tömör krémet ad és a finom indiai rumra valamint a melaszra emlékeztető jegyekkel gazdagítja. A koffeint a nyers kávéból természetes eljárás útján vonják ki oly módon, hogy a még nyers kávészemek nedvességtartalmát vízgőz vagy víz segítségével 30-40%-ra emelik, majd szuperkritikus szénsav hozzáadásával, természetes módon tudják így kivonni a koffeint a kávészemekből még a pörkölés előtt. Ezután a kávé pörkölése a koffeintartalmú kávék pörkölésével megegyező módon történik meg. Az így nyert koffeinmentes kávé tulajdonságai (íz, aroma, illat stb.) 100%-ban megegyeznek a koffeintartalmú kávééval, emellett élvezeti értéke is 100%-os, egyetlen különbség a koffein hiánya.