- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Lucky Cap Etiop Yirgacheffe Top - SO van a kalapomban
A kávé jellemzésébe szándékosan nem kívánok belemenni, ezt a tesztelők úgyis megteszik, ezért inkább némi ismertetőt adnék magáról a "kávéról": farm: Karengera, tengerszint feletti magasság: 1700 - 2000 méter, elhelyezkedés: Sidamo - Yirgacheffe. Feldolgozás: mosott, napon szárított, fajta: harar, farm: szövetkezeti tagok. Certifikáció: Speciality (tanúsított) és tanúsítvány nélküli tradicionálisan organikus. Szüret ideje: 2013. Ami tény: a Lucky Cap kávéinkhoz kivétel nélkül speciality minősítésű és 88 pont feletti kávékat használunk. Nem sznobizmusból, hanem azért, mert az első pörkölésünktől eltel másfél esztendő alatt beláttuk, hogy a tapasztalat hiányából adódóan a hibalehetőséget a legcsekélyebbre kell szorítsuk. Bizonyára vannak pörkölők, akik egy alacsonyabb minőségű alapanyagból is tudnak kiváló kávét pörkölni, mi ezt a kockázatot nem vállalhatjuk be. Kezd kialakulni a stílusunk, amin belül egy-egy kávéról akár többféle elképzelésünk is van. Erről a Yirgáról is, melyet a teszthez egy trükkös profillal hőkezeltünk. Egy dolgot igazán sajnálunk. A 2013-as készlet elfogyott, illetve azt a keveset ami van már csak magunknak tartogatjuk, de májusban érkezik az új szüretből, reméljük legalább ilyen zseniális képességekkel.- tudtuk meg a forgalmazótól.