KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Attibassi Espresso Italiano szemeskávé teszt Az Attibassi egy eredeti és nagy hagyományokkal rendelkező bolognai márka, mely termékeinek jellegzetes és sajátos ízvilága miatt nagyon kedvelt és keresett termék. A vállalkozás 1918-ban egy kézműves cukrászdában kelt életre, két cukrászmester Agostino Atti és Marco Bassi szenvedélyének és elszántságának köszönhetően. Bologna konyhájáról híres közegében az Attibassi termékek folyamatosan tökéletesedtek, és a különlegességekre vágyó ínyenceket vonzották a zsúfolt kávéházakba. Ma, ugyanúgy mint akkor, a modern technika hozzáadott értékével, a vállalat továbbra is életre kelti az olasz tradicionális termékek “kézműves” hagyományait. Az Attibassi kávéblendek legfőbb jellemzője az exkluzív összetevők, és egy olyan speciális pörkölés, mely a felhasznált kávészemek természetes tulajdonságait teljesíti ki. Amitől más az Attibassi kávé, az elsősorban a magas minősége, melyet az alapanyagok gondos kiválasztása, és a minden fázisában elektronikusan ellenőrzött, igen kifinomult gyártási folyamat szavatol. Tekintettel arra, hogy autentikus olasz kávét készítünk, minden blendünk mediumra pörkölt. Ez a blend, ami a védjegyünk. Válogatott Brazil ültetvényekről származó arabika szemek és a ritka afrikai, indiai és dél ázsiai magas minőségű robuszta kávészemek ügyes keveréke Az eredmény egy olyan kávé, mely kellemes aromájú, gazdag és testes - tudtuk meg a forgalmazótól.

Attibassi Crema Doro szemeskávé teszt Az Attibassi egy eredeti és nagy hagyományokkal rendelkező bolognai márka, mely termékeinek jellegzetes és sajátos íz világa miatt nagyon kedvelt és keresett termék. A vállalkozás 1918-ban egy kézműves cukrászdában kelt életre, két cukrászmester Agostino Atti és Marco Bassi szenvedélyének és elszántságának köszönhetően. Bologna konyhájáról híres közegében az Attibassi termékek folyamatosan tökéletesedtek és a különlegességekre vágyó ínyenceket vonzották a zsúfolt kávéházakba. Ma, ugyanúgy mint akkor, a modern technika hozzáadott értékével, a vállalat továbbra is életre kelti az olasz tradicionális termékek “kézműves” hagyományait. Az Attibassi kávéblendek legfőbb jellemzője az exklúzív összetevők és egy olyan speciális pörkölés, mely a felhasznált kávészemek természetes tulajdonságait teljesíti ki. Amitől más az Attibassi kávé, az elsősorban a magas minősége, melyet az alapanyagok gondos kiválasztása és a minden fázisában elektronikusan ellenőrzött, igen kifinomult gyártási folyamat szavatol. Tekintettel arra, hogy autentikus olasz kávét készítünk, minden blendünk mediumra pörkölt. Egy lágyabb blend, melyben az édes brazil arabica kávé a virágos és aromadús közép-amerikai és Etióp arabika íz világával párosítva, majd ezután az afrikai és indonéz robuszta testességével teljesedik ki. A lassú, fokozatos és szakértő pörkölés szintén hozzájárul a tökéletesen harmonikus íz létrehozásához. Ennek segítségével születik meg a valódi olasz espresso vagy macchiato.- tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Jubileum szemeskávé teszt November 7.-én nagykorúvá vált a Kapucziner kávémanufaktúra. Szinte hihetetlen, de 20 év telt el amióta megkezdtük működésünket. Az első pörkölésem természetesen brazil Santos kávé volt. Az elmúlt években sikerült nagyon sok különleges kávét pörkölnöm és megkóstolnom. A tesztelésre küldött blend elkészítéséhez már az év elején neki láttunk. Titokban tudtuk nélkül nagyon sok barátom részt vett benne. Természetesen, ha jól sikerült akkor az Ő érdemük is. Igyekeztünk a jubileum alkalmából különleges minőségű kávékat blendelni, a világ minden tájáról. 20 év alatt megtanultam, hogy a blend illetve pörkölés sikeressége csak a kávé csészében mérhető. Mindenesettre a cél az volt, hogy mind az ínyencek, mind a hétköznapi kávé fogyasztóknak ízlésének megfeleljen. Nagyon bízom benne, hogy a JUBILEUM BLEND ezeket az igényeket kielégíti - tudtuk meg a forgalmazótól.

La Messicana Extra Bar szemeskávé teszt A La Messicana caffe észak Olaszországból Piacenza-ból származik. A kávépörkölőt 1957-ben alapította a Traffalgari család. La Messicana Caffé, ahol a megújulás találkozik a hagyománnyal. A legjobb minőségű nyers kávészemek importálása Indiából, Afrikából, Dél- és Közép-Amerikából történik. A cég fejlődése elérte a második generációt, ahol a hagyományt nem elfelejtve megtörtént a pörkölő újjáalakulása. A minőség, a kávé iránti szenvedély, a professzionalizmus, a vezető innováció, a belső kémiai labor és a barista tréningek csak néhányak azok közül a tényezők közül, melyek nagy részben hozzájárulnak ahhoz, hogy a La Messicana Caffe egy elismert cég legyen.A cég rendkívül széles kínálattal rendelkezik.Ennélfogva ahhoz, hogy a legspeciálisabb igényeket is kielégítsék, a választék magában foglalja a legkiválóbb minőségű, kis kiszerelésű keverékeket éppúgy, mint azon keverékeket, melyek a költségkímélőbb piac számára készülnek. A cég legfőbb vágya elsősorban az, hogy a minőségre koncentráljon. Ez egy speciális kávékeverék. Íze rendkívül aromás, mely a virágos és vaníliás árnyalatnak és a könnyed, kellemes savassági mértéknek köszönhető. Ha cukor nélkül isszuk, utóíze kellemes, kókuszra emlékeztet. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Gourmet I Magnifici 7 szemeskávé teszt A TORREFAZIONE CAFFÉ GOURMET-t 2002-ben hozta létre Tobia Asioli Imolában. Az egyre növekvő igényeknek, illetve keresletnek köszönhetően szükségszerűvé vált egy új és korszerű létesítmény létrehozása, hiszen a régi már kicsinek bizonyult, így 2010-ben új telephelyet avatott a TORREFAZIONE CAFFÉ GOURMET. A kávépörkölő termékei között megtalálható különleges, kiváló minőségű szemes kávé, őrölt kávé, BIO kávé, illetve E.S.E pod rendszerű kávépárna. A GOURMET név választás nem véletlen. Az ötlet egy dél-amerikai kávé termelőtől származik, ahonnan rendszeresen érkezik kiváló minőségű alapanyag.  A Gourmet Caffé tehát nem csak egy egyszerű kávé, hanem művészet, kultúra és szenvedély találkozása. Művészet, mert jól kell tudni kiválasztani az alapanyagokat, melyeket megfelelően kell pörkölni és megmunkálni. Kultúra, mert a megfelelő eredmény eléréséhez, rendkívül sok tudás szükségeltetik a szüretelőtől a kávét főző személyig, minden egyes résztvevő részéről.  Szenvedély, mert igazán jót csak az tud létrehozni, aki szenvedéllyel és teljes odaadással végzi a munkáját. Ez a markáns ízű, különleges kávé, hat kiemelkedő arabika és egy magas minőségű robuszta keveréke. Az ebből a keverékből készített kávé, rendkívül testes és finom lesz, enyhe mandula, kakaó és citrus ízeket szabadítva fel - tudtuk meg a forgalmazótól.