KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Baristarie Espresso Nr1 szemeskávé teszt Baristarie tulajdonosA Baristarie bécsi kézműves kávé pörkölő műhely Espresso Nr1. blendje, amely 4 single origin kávéból áll: 1. Brasil Fazenda Rainha , 2. Ethiopia Yirgacheffe Misty Walley, 3. Peru El Guabo, 4. Nicarague El Paraiso. (A Brasil Fazenda Rainha farm 2012-ben Cup of Excellence nyertes volt.). A Baristarie-t Dr.Christian Kring vezeti, aki orvosból egy "megszállott" kávépörkölő lett, és beutazta a világot (képünkön balra Osloban Tim Varney-val és Tim Wendelboe-vel), hogy a pörkölést és a speciality kávék világát kitanulja. Christian 8 hónapot kisérletezett míg megalkotta ezt a blendet, amit Espresso Nr1-ként nevezett el. Magyarországon az Espresso Nr1. blend a Madal Cafe-ban kapható - tudtuk meg a forgalmazótól.

Gourmet I Magnifici 10 szemeskávé teszt A TORREFAZIONE CAFFÉ GOURMET-t 2002-ben hozta létre Tobia Asioli Imolában. Az egyre növekvő igényeknek, illetve keresletnek köszönhetően szükségszerűvé vált egy új és korszerű létesítmény létrehozása, hiszen a régi már kicsinek bizonyult, így 2010-ben új telephelyet avatott a TORREFAZIONE CAFFÉ GOURMET. A kávépörkölő termékei között megtalálható különleges, kiváló minőségű szemes kávé, őrölt kávé, BIO kávé, illetve E.S.E pod rendszerű kávépárna. A GOURMET név választás nem véletlen. Az ötlet egy dél-amerikai kávé termelőtől származik, ahonnan rendszeresen érkezik kiváló minőségű alapanyag.  A Gourmet Caffé tehát nem csak egy egyszerű kávé, hanem művészet, kultúra és szenvedély találkozása. Művészet, mert jól kell tudni kiválasztani az alapanyagokat, melyeket megfelelően kell pörkölni és megmunkálni. Kultúra, mert a megfelelő eredmény eléréséhez, rendkívül sok tudás szükségeltetik a szüretelőtől a kávét főző személyig, minden egyes résztvevő részéről.  Szenvedély, mert igazán jót csak az tud létrehozni, aki szenvedéllyel és teljes odaadással végzi a munkáját. A Gourmet Magnifici 10-es blendje 9 kiváló arabika és egy különlegesen finom robuszta keveréke. Ez a határozott személyiségű, virágos illatú és erdei gyümölcsös ízű kávé, rendkívül finom, mézes utóízt szabadít fel. Az enyhén fűszeres ízek teszik igazán egyedivé ezt a kávét - tudtuk meg a forgalmazótól.

Goppion Qualitá Oro szemeskávé teszt A Goppion Caffé az észak-olasz kávépörkölő történelem és hagyomány része. A Goppion család története 1858-ban Luiginál kezdődik, aki Pietro nevű fiával elkezd kávéval foglalkozni. Majd a század elején a család hat fiú testvéréből négyen kávétermelő országokban szereznek tapasztalatokat, és megnyitják Trevisoban első kisüzemüket, mely a háború után ipari üzemmé alakul. 1960-ban ők vezetik be először a vákum csomagolási eljárást, hogy tovább friss maradjon a kávé. Szakembereik a kávétermelő országokban a legjobb ültetvényekről vásárolnak, kiválasztják azokat a termelőket, akik garantálni tudják a legkiválóbb minőséget. Terménymintákat kérnek be, és az előkóstolás után rendelik meg a megfelelő zöldkávét a termőterületekről. A feldolgozás során ragaszkodnak a jól bevált régi, lassú tradicionális feldolgozási eljárásokhoz. Speciálisan a vendéglátás számára fejlesztettek ki csúcs termékeket, ezek minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek. A Caffe Grande Kft. forgalmazza az Olasz Naturalmix cég széles íz-palettájú Parisien forró csokoládéit, Lawson's teáit és krémkávé különlegességeit. A Goppion ORO 100% arabica szemes kávé. Négyféle értékes, válogatott brazil és közép-amerikai arabica kávé keveréke. Otthoni fogyasztásra és delikátesz üzletek részére kifejlesztett alacsony koffeintartalmú kávé, a nap bármely időpontjában ajánlott. Intenzív aroma és bársonyos édes íz jellemzi. Kerek, telt ízvilágú, hosszú lecsengésű csokoládés utóízzel. Eszpresszónak és kapucsínónak is egyaránt ajánljuk. Szemes és őrölt változatban is kapható - tudtuk meg a forgalmazótól.

illy Espresso 100% Arabica ( HoReCa ) szemeskávé teszt Az Illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A frissen pörkölt kávét az Illy saját szabadalma szerint csomagolják. Túlnyomás alatt a levegő oxigénjét nitrogénnel helyettesítik, mellyel tökéletesen konzerválják a frissen pörkölt kávét, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét, amit az Illy 2 évig garantál. Az cég az összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. A tesztre küldött kávé 100% arabika, normál pörkölésű. A magyar Illy Ferenc által 1933-ban Triesztben alapított világhírű Illy keverékét 3 kontinens 9 nemes arabikája alkotja. Az Illy nem kávétőzsdéről, hanem közvetlenül termelőktől vásárol, és a minőségben nem köt kompromisszumot. Az Illy elsőként a világon megkapta a 'Responsible Supply Chain Process' (Fenntartható Ellátási Lánc) bizonyítványt a DNV-től. A HVG 2011 decemberi szemes kávé vaktesztjén a legjobb kávé lett! - tudtuk meg a forgalmazótól.

Café Rosé Orange szemeskávé teszt A Café Rosé biokávé keverékek alapanyagai 100 %-ban bio nyerskávék, amiket a világ minden sarkából importálunk. Dél- és Közép-Amerika, Afrika, India és Indonézia legjobb minőségű, úgynevezett specialty bio nyerskávéit pörköljük. Keverékeink elkészítéséhez kilencféle biokávét használunk, termékünket pedig a Biokontroll Hungária Kft. ellenőrzi és tanúsítja. A biokávé választása társadalmi felelősségvállalás egy módja: az ilyen kávék termesztésének jóval nagyobb a munkaerőigénye, mint a hagyományos, intenzív körülmények között előállított kávékénak. A harmadik világ hegyvidéki területein, ahol a kávét termelik, kevés lehetőség van a megélhetésre, az évente világszerte elfogyasztott 400 milliárd csésze kávé pedig az egyik legbiztosabb bevételi forrása az ott élőknek. Az ő megélhetésük a biokávék termesztésével még biztonságosabb: egyrészt, mert főként a tőzsdék árupiacain kívül vásárolják meg a kávét, akár kétszer magasabb áron, másrészt a rusztikus és a tradicionális polikultúrás termesztés - amellett, hogy a legkevésbé tőkeigényes kávécserje-művelési mód - lehetővé teszi a gazdálkodók több lábon állását: nyomott kávé árak mellett a többi terményükből, például a kardamomból vagy gyümölcsökből is számíthatnak bevételre. A biokávé nemcsak a termesztése során felhasznált vegyszerek és műtrágyák tekintetében tér el az ipari méretekben termelt kávéktól: a rusztikus és a tradicionális polikultúrás művelés növénytársulásai védelmet jelentenek a hegyvidéki őserdők mezőgazdasági művelésének egyik legfőbb rákfenéje, az erózió ellen is. Az e vidékekre jellemző intenzív csapadék millió tonnaszámra hordja el sekély termőföldréteget, néhány év alatt sivataggá változtatva a korábban dús flórájú és faunájú vidékeket, ami ellen a többszintű lombozat és a gyökerekkel átszőtt talaj szinte ugyanolyan védelmet nyújt, mint az eredeti ősvadon. A Café Rosé Orange 100 %-ban arabica fajtákat tartalmaz, így a kifinomultabb ízeket kedvelők fogják előnyben részesíteni. Koffeintartalma alacsonyabb, amivel a lágyabb kávék szerelmeseinek mindennapjait édesítheti meg, és a késői vacsorák megkoronázására is ideális választás - tudtuk meg a forgalmazótól.