- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Goppion Speciale Bar Espresso kávékóstoló
A Goppion caffé az észak-olasz kávépörkölő történelem és hagyomány része. A Goppion család története 1858-ban Luiginál kezdődik, aki Pietro nevű fiával elkezd kávéval foglalkozni. Majd a családból a század elején a 6 fiú testvérből négyen kávétermelő országokban szereznek tapasztalatokat, és megnyitják Trevisoban első kisüzemüket, mely a háború után ipari üzemmé alakul. 1960-ban ők vezetik be először a vákum csomagolási eljárást, hogy tovább friss maradjon a kávé. Szakemberei a kávétermelő országokban a legjobb ültetvényekről vásárolnak, kiválasztják azokat a termelőket, akik garantálni tudják a legkiválóbb minőséget. Terménymintákat kérnek be, és az előkostólás után rendelik meg a megfelelő zöldkávét a termő területekről. A feldolgozás során ragaszkodnak a jól bevált régi lassú tradicionális feldolgozási eljárásokhoz. Speciálisan a vendéglátás számára fejlesztettek ki csúcs termékeket, ezek minőségi tanusítvánnyal rendelkeznek. A Caffe Grande Kft. forgalmazza az Olasz Naturalmix cég széles íz-palettájú Parisien forró csokoládéit, Lawson's teáit, és krémkávé különlegességeit. A Speciale Bar Espresso brazil és közép-Amerikai arabika, és válogatott magas mínőségű robusta kévéból készült keverék. Intenzív kerek telt ízvilág kiemelkedő testes és krémes tulajdonságokkal. Közepes koffeintartalom, espressonak és cappuccinonak is ajánljuk - tudtuk meg a forgalmazótól.


A Caffe Diemme 1927-ben Padovában családi vállalkozásként indult. A kezdetektől fogva törekedet a legjobb minőség elérésre különös tekintettel a HO.RE.CA szektorban. A kávé iránti szenvedély és a kitartó munka segített abban, hogy (know-how) a nemzetközi piacokon bemutassunk egy tökéletes eszpresszó kávét! A kávé állandó kiváló minőségét mint minden másnak a jó alapanyag , illetve a folyamatos ellenőrzés adja, melyre a Caffe Diemme különös hangsúlyt fektet. Melyet az is bizonyít, hogy az alapanyagot termelő országból közvetlen szállítással szerzi be. A Caffe Diemme több fajta kávét állít elő, arabika és minőségi robuszta kávé fajtákból. Egyik méltán nagy bűszkesége a Maranello caffe 100% arabica, amit 8 fajta kíváló minőségű kávébabból válogatnak össze. Ezt a kávékülönlegességet külön megrendelésre, limitált mennyiségben gyártják. Egy olyan kuriózum, melynek ízvilágát, egyedi karakterét a kávé gurmanok is tökéletesen élvezik. Egyediségét a benne rejlő étcsokoládé, mogyoró ízek keveredése és az elkészítés során látható vörös - mogyoró színhatás is bizonyítja - tudtuk meg a forgalmazótól.
A Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. A megújult Buon Gusto blendet az arabika kávé és az előkelő, finom ázsiai robuszta fajták jellemzik. Különösen gazdag, íntenzív aromájú erős olasz kávé, amely tökéletes alapja a tejes változatoknak is, mint a kapucsínó és latte macchiato. Ezt a keveréket gazdag test és a komplex, intenzív aromák jellemzik. Utóízében a dió és a csokoládé tökéletesen érezhető. Összetétele 60% arabika és 40% robuszta - tudtuk meg a forgalmazótól.