KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

bristot buon gusto teszt szemeskávéA Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. A megújult Buon Gusto blendet az arabika kávé és az előkelő, finom ázsiai robuszta fajták jellemzik. Különösen gazdag, íntenzív aromájú erős olasz kávé, amely tökéletes alapja  a tejes változatoknak is, mint a kapucsínó és latte macchiato. Ezt a keveréket gazdag test és a komplex, intenzív aromák jellemzik. Utóízében a dió és a csokoládé tökéletesen érezhető. Összetétele 60% arabika és 40% robuszta - tudtuk meg a forgalmazótól.

pascucci 100% arabica blend kávétesztNégy féle single origin kávéból álló keverék. A blend összeállítása során analizálták a rendelkezésre álló kávék aromáját, ízvilágát, s csak a különleges minőségűekből válogattak, amelyek a következők. Indiai természetes arabica: Kerala államban, a határnál, Mysoréval határos hegyvidéken terem ez az indiai kávé, amely szárított gyümölcs, édes mogyoró és makadámdió, valamint a csokoládé aromáját kölcsönzi a kávénak. A bogyók természetes feldolgozása adja a jellegzetes, karakteres, pirított magvas ízjegyeket. Mosott salvadori arabica: ez a kávé egy nagyon kicsi termőterületről származik, Salvador keleti részéről. A frissessége és gyümölcsössége a csésze tartalmát déligyümölcs, fehér virág és érésben lévő gyümölcs jelleggel gazdagítják. Columbiai light supremo: Magdalena partjának középső területeiről származik, és simogató lágysága, lágy ízvilága miatt light-nak definiálják. Bársonyossága és testessége erőteljes édes ízt kölcsönöz az elkészült eszpresszónak, háttérben érett gyümölcsös beütéssel. Costa Rica-i: az Irazu vulkán lábánál található termőterületeken terem ez a rendkívül aromagazdag kávé. Friss és virágos, savtartalma magas, de nem tolakodóan, a kávét rendkívül markáns, nagyon érett gyümölcs ízzel gazdagítja - tudtuk meg a forgalmazótól.

moak coffee break kávé tesztA Moak kávéházat 1967-ben alapította Giovanni Spadola Modicában, Szicíliában. Néhány éven belül megkezdődött a legjobb minőségű nyers kávészemek importálása Indiából, Afrikából, Dél- és Közép-Amerikából. Fia, Allessandro, és lánya, Annalisa, csatlakozásával a cég növekedése és evolúciója elérte a második generációt, mely különösen a HoReCa-ra és a minden kontinensre kiterjedő terjesztésre specializálódott.A minőség, a kávé iránti szenvedély, a professzionalizmus, a vezető innováció, a belső kémiai labor és a barista tréningek csak néhányak azok közül a tényezők közül, melyek nagy részben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Caffé Moak egy fontos céggé váljon. Továbbá, a sokéves tapasztalatnak és az évek során elsajátított tudásnak köszönhetően a cég versenyképes és innovációk sorát vezeti be azért, hogy a vendégeket megismertesse a kiváló minőségű termékek sokaságával és a különböző szolgáltatásokkal. A cég rendkívül széles kínálattal rendelkezik. Ennélfogva ahhoz, hogy a legspeciálisabb igényeket is kielégítsék, a választék magában foglalja a legkiválóbb minőségű, kis kiszerelésű keverékeket éppúgy, mint azon keverékeket, melyek a költségkímélőbb piac számára készülnek. Ezenkívül az olyan termékek, mint a forró csokoládé, a tea és a koffeinmentes kávé biztosítják, hogy a választék teljes körű legyen. Ez a keverék azoknak az embereknek készült, akiknek reggel szükségük van egy “energiabombára”  és egy olyan erős íz világra, amellyel kezdődhet a nap.70% arabika és 30% robuszta keveréke - tudtuk meg a forgalmazótól.

moak aromatik szemes kávé tesztA Moak kávéházat 1967-ben alapította Giovanni Spadola Modicában, Szicíliában. Néhány éven belül megkezdődött a legjobb minőségű nyers kávészemek importálása Indiából, Afrikából, Dél- és Közép-Amerikából. Fia, Allessandro, és lánya, Annalisa, csatlakozásával a cég növekedése és evolúciója elérte a második generációt, mely különösen a HoReCa-ra és a minden kontinensre kiterjedő terjesztésre specializálódott.A minőség, a kávé iránti szenvedély, a professzionalizmus, a vezető innováció, a belső kémiai labor és a barista tréningek csak néhányak azok közül a tényezők közül, melyek nagy részben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Caffé Moak egy fontos céggé váljon. Továbbá, a sokéves tapasztalatnak és az évek során elsajátított tudásnak köszönhetően a cég versenyképes és innovációk sorát vezeti be azért, hogy a vendégeket megismertesse a kiváló minőségű termékek sokaságával és a különböző szolgáltatásokkal. A cég rendkívül széles kínálattal rendelkezik. Ennélfogva ahhoz, hogy a legspeciálisabb igényeket is kielégítsék, a választék magában foglalja a legkiválóbb minőségű, kis kiszerelésű keverékeket éppúgy, mint azon keverékeket, melyek a költségkímélőbb piac számára készülnek. Ezenkívül az olyan termékek, mint a forró csokoládé, a tea és a koffeinmentes kávé biztosítják, hogy a választék teljes körű legyen. Ezt a keveréket a legkülönlegesebb és legközkedveltebb kávéfajtákból készítik azok számára, akik szeretik a legjobbal kényeztetni magukat. Az Aromatik egy szirupos kávé, mely egyszerre enyhén savas és édeskés. Némi vaníliát is tartalmaz, mely gyümölcsös ízt ad a keveréknek. Tiszta ízének köszönhetően kiváló kávé főzhető belőle. A keverék komplexitása ellenére az Aromatik rendkívül egységes ízvilágú - tudtuk meg a forgalmazótól.

cellini gran aroma szemeskávé tesztAmleto Pieri  1925-ben indította el vállalkozását, mint nyerskávé kereskedő Olaszországban. Fiaival Umbertoval és Sergioval már 1946 december 4-én kereskedelmi jogot kapott a gyarmati termékek nagykereskedelmére. Később Sergio Pieri fiaival Paoloval, Luigival, Marcoval és Giovannival folytatta a kávépörkölési tevékenységet, amelyet még édesapja kezdett el. A hagyományos espresso készítés terén szerzett tapasztalatával, a minőség melletti elkötelezettségével, minden egyes kávészem gondos kiválogatásával készítette el „Torrefazione Caffé Columbia” fantázianévre hallgató termékét, amely ínyenceknek készült és 5 éven belül piacvezető márka lett Toszkánában.

A Cellini hivatalosan 1985-ben alakult, amikor a Columbia egyesült két másik történelmi, olaszországi, vezető kávémárkával. Az egyik a Filicori, amelyet 1883-ban alapítottak Bolognában, a másik pedig az Eureka, amely 1933-tól működött Genovában. 1993-ben Lutz Quasdorf németországi kávékereskedő 30 éves Olasz espresso forgalmazási tapasztalatával együttműködési megállapodást kötött Giovanni Pierivel, melynek köszönhetően megkezdődött a Cellini márkanév bevezetése a nemzetközi piacon. Az ezt követő terjeszkedés jelentős növekedést és fejlesztéseket hozott a cég életében. Az új gyártóüzem (11.000m2)és teljesen automata raktár(3.500 raklap) Genovában 2005-ben kezdte meg működését, amely hűen tükrözi a Cellini növekedési céljait és azt, hogy mekkora hangsúlyt fektet a minőségre, a technológiai újdonságokra úgy, hogy közben minden esetben tiszteletben tartja a hagyományokat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy modern laboratóriumában folyamatosan ellenőrizik a legjobb termőterületekről közvetlenül beérkezett nyers kávét és a pörkölés összetett folyamatát mindaddig, amíg a termék csomagolásra nem kerül!

Cellini  Gran Aroma tökéletes kombinációja a legjobb arabika ( 80%) kávéknak, mely alacsony százalékban tartalmaz gondosan mosott, indiai robuszta (20%) kávét is. A kiegyensúlyozott és testes ízét a lassú pörkölési folyamat fokozza, amely a tipikus Olasz espresso kávékra jellemző - tudtuk meg a forgalmazótól.