KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

kapucziner bomba szemes kávé tesztAz új blend kialakításával az a célom, hogy gourmet alapanyagokból a széles vevőkör által megfizethető blendet alkossunk. Az összetételnél az alapanyagokat kizárólag kis farmer termelőktől történő beszerzésére alapoztam. A zöldkávék feldolgozása száraz, félig nedves és nedves feldolgozással történt. 90 % arabica és 10 % robusta. Fajtánként pörköltem úgy, hogy minden egyes fajta optimális pörkölést kapjon. Az új trendnek megfelelően egy árnyalatnyival világosabbra pörköltem. A vélemények alapján ezen még módosíthatunk - tudtuk meg a forgalmazótól.

arcaffe roma szemes kávé tesztAz Arcaffé Toszkánában, Livorno városában jött létre. 1895-ben kezdte a kávépörkölést a Meschini család és további 4 generáción keresztül őrizte a kiváló pörkölésnek és a kávébabkeverés művészetének titkát. 1926-ban Francesco Meschini készített egy különleges kávékeveréket a neves Roma kávézónak, amely Livorno főterén volt. 1945-ben, nem sokkal a II. Világháború vége után megalapították az ARCAF vállalatot (neve ezekből a szavakból tevődött össze: Aziende Riunite Coloniali Alimentari ed AFfini). Azonban a livornói emberek nehezen tudták kiejteni ezt a nevet, ezért az ARCAF –ot ARCAFFE-nak hívták. Végül, 1947-ben a tulajdonosok elhatározták, hogy átnevezik a cégüket ARCAFFE-ra. Ez azon kevés esetek egyike, amikor nem a tulajdonosok választották ki a cég nevét, hanem az őket ismerő emberek. Livorno 80%-a a II. Világháború során elpusztult, többek között a Roma kávézó is. A vállalat elhatározta, hogy a legjobb keveréküket a kávézó után Roma kávékeveréknek fogják hívni. 1949-ben megalkottak minőségpolitikájukat, melyet az ARCAFFE azóta is felügyel és betart. 1996-ban az vállalat megalapította a CSC-t (Certified Special Coffes - Hitelesített Speciális Kávék), a konzorcium a cég által használt kávék minőségét ellenőrzi a piacon és azt betartatja a hozzá csatlakozni kívánt más kávépörkölőkkel is. Összesen 14 tagot számlál. Az egyesület szigorú minőségellenőrzési követelményeket határoz meg, mely a kávébab útját a ültetvényektől kezdve, a feldolgozáson át egészen a lefőzésig ellenőrzi, és annak magas minőségét garantálja. A CSC egyesület minden egyes arra érdemes kávét egy egyedi számozású, hologramos címkével lát el. Ez egy kiváló minőségű kávékeverék, amelyet folyamatosan gyártják minden változtatás nélkül (leszámítva a háborús éveket), egészen 1926 óta napjainkban is. Ez egy kiegyensúlyozott keverék (100% arabica kávé), lefőzés után egy kiváló és kellemes aromával. Főzés során egy nagyon édes kávét kapunk, mely ízekben gazdag és bársonyosan testes. További jellemzői: a keverék minden összetevőjét külön pörkölik, annak érdekében, hogy maximálisan kihasználják minden előnyös tulajdonságukat. A krém emiatt vöröses-barna és nagyon jól strukturált. Minden összetevő külön ültetvényről érkezik. Ez a kávékeverék a "CSC” által minősített és címkézett termék - tudtuk meg a forgalmazótól.

pellini oro szemes kávé tesztA Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségükkel munkásságuk hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiákat alkalmazza. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes Pellini kávé színvonalat. A Pellini küldetésének tekinti, hogy minden fogyasztó kávérajongó szenvedélyét kielégítse oly módon, hogy a kávészünet minden egyes pillanatát megismételhetetlen élménnyé varázsolja. Pellini Oro: Tradicionálisan olasz kávékeverék 90% arabica és 10% robusta összetétellel. Felismerhető  kifinomult és kiegyensúlyozott testességéről és egyenletes aromájáról. Kitűnő crema, kivételes illat és közepes koffein tartalom jellemzi. Étcsokoládés zamatában némi, mandulás, marcipános jelleg is felfedezhető - tudtuk meg a forgalmazótól.

pellini top szemes kávé tesztA Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségükkel munkásságuk hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiákat alkalmazza. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes Pellini kávé színvonalat. A Pellini küldetésének tekinti, hogy minden fogyasztó kávérajongó szenvedélyét kielégítse oly módon, hogy a kávészünet minden egyes pillanatát megismételhetetlen élménnyé varázsolja. Pellini Top: A legjobb öt közép-és dél-amerikai termelőterületről származó arabica kávék választékát zárta ebbe a különleges keverékbe. Az illatos, harmonikus, csokoládés aroma mellé, alacsony koffeintartalom párosul. (Koffeintartalma mindösszesen: 1,3%.) Kellemes intenzitású, különleges kávé 100% arabica kávészemekből, melyeket közvetlenül a származási helyükön szelektáltak - tudtuk meg a forgalmazótól.

musetti 201 szemeskávé tesztKözel 80 éve, a Pó folyó völgyében alapított Musetti kávépörkölő a Caffé Szamila Kft. kifejezett kérésére, a "hagyományosan magyar ízlésvilághoz" igazodva alkotta meg a Musetti 201 elnevezésű keverékét. 50% arabika – 50% robuszta összetételű, mély karamellás csokoládés ízű, nehéz, testes, karakteres, megfelelő gépbeállítással tökéletes tigratúrájú krémes espresso készíthető belőle. Kávéautomaták és háztartásokban használatos kávégépek több, mint tíz éve töretlen népszerűségű babkávéja hazánkban - tudtuk meg a forgalmazótól.