KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Has Bean El Salvador San Rafael Bourbon kávétesztEgy újabb direkt kereskedelemből származó kávét szeretnénk bemutatni nektek, név szerint az El Salvador San Rafael Bourbont (2011-2012) a Has Beantől! A Farmot 1950-ben kezdte megművelni a jelenlegi tulajdonos apja, Don Francisco Alberto Pacas Figueroa. A farm San Rafael területén fekszik. A farm magasságban 4400 láb magasságban van a Palo De Campana tetején, melynek közelében található egy kis városka is, Santa Ana. A tulajdonos sokféle fajtával kísérletezett faiskolájában, mire megállapította, hogy a Bourbon fajta San Rafael folyamatosan legjobb kávéját eredményezi az eltelt évek alatt. Fia továbbra is kísérletezik, új fajtákat keres a mai napig. A gazdaságban találhatók papaya fák, banán fák is, melyek ugyan kisebb részét képezik gazdaságuk bevételének, de nem elhanyagolható a megélhetésükhöz. A környezet igen színes a farmon, mivel különböző helyi növény és állatvilág zöme megtalálható a farmon, beleértve a híres Balsamo fákat. A kávékat árnyékos területen termesztik, és az összes munkálat kézzel történik (pl. a gyomlálás), nem használnak vegyszereket a farmon. Amennyire lehetséges, megpróbálják visszaforgatni a szerves hulladékot, például trágyázzák velük a növényeket. A kávé kézzel szedett, majd a többi munkafolyamat is szintén kézzel történik, a nem kívánt terméseket feldolgozás előtt kiválogatják. Ezzel biztosítanak nagyszerű minőséget, és elegendő munkát a családtagoknak és a környéken élő embereknek, főleg a szüreti szezonban.

Kapucziner Malawi Pamwamba kávétesztAz ünnepi napokra egy különleges egzotikus helyről származó kávét pörköltem. Ezt a kávékülönlegességet bátran ajánljuk az ünnepi asztalra! Ez a kávé a Nyasza tó partja mentén lévő fennsíkon terem 1650 méter magasságban. Ez a terület a régió legkifinomultabb kávéjának a lelőhelye. Az általunk vásárolt Arabica kávé lágy, gazdag, nagyon telt aromájú ízekkel kápráztatja el fogyasztóit - tudtuk meg a forgalmazótól.

kapucziner pápua új guimeai peaberry kávétesztAz ünnepi napokra egy különleges, egzotikus helyről származó kávét pörköltem. Ennek a kávénak alapanyaga egy kisgazdaságból érkezett a Mount Hagen területről, egy 1450-1570 méter  közötti magaslatról, amely a Prémium Smallholder Coffess (kiváló kistermelői kávé) minőségi szabványnak is megfelel. Ha a kávécserje gyümölcsének belsejében nem két, hanem egy kávészem található, akkor gyöngykávéról beszélünk. Ezek a kávé cseresznyék mindig az ágak végén találhatók, és a magok mindig kisebbek, mint a  normális nagyságú kávészemek. Elhelyezkedésük következtében egységesen pirosra tudnak érni. Még egy különlegességgel is szolgál a most tesztelt kávénk: a kávécserjék a szigetre Jamaicából, a híres Blue Mountain régióból kerültek. - tudtuk meg a forgalmazótól.

tonino lamborghini nero espresso kávéteszt2012. január 1-től a már piacon lévő, hagyományos, ezüst színű, 80% arabika-20% robuszta keverék mellett új keverékkel jelenik meg a Tonino Lamborghini Caffé, mely keveréket az idei őszi milánói HOST-on mutatott be a cég nagy sikerrel. Ezen bemutatkozás után most közvetlenül a Kávékorzó Magazinban ismerkedhetnek meg a magyar vásárlók a termékkel idehaza először!

 Cégünket egy kifejezetten a legmagasabb, professzionális igényeknek is megfelelő, igazi blend megalkotása vezérelte, mely továbbviszi a legnagyobb hagyományokkal rendelkező kézműves kávé technológiát, a már megismert Tonino Lamborghini filozófiával kiegészítve. Célunk egy igen ízgazdag, testes, tisztán fogyasztandó kuriózum kialakítása volt. Nem szerettünk volna beállni a „hazudjhát100%arabicát!” kategóriába, hanem bátran vállaljuk, hogy ez bizony 93% Arabica - 7% Robusta keverék. Nem divatoknak és kategóriáknak akartunk vele megfelelni, hanem az általunk elvárt magas igényeknek. E kávékülönlegesség elkészítése igenis igényli az átlagot meghaladó kávékészítési tudományt, ezért cégünk kifejezetten csak olyan helyeknek fogja e különleges keveréket biztosítani, ahol a megfelelő tudás és szakembergárda is rendelkezésre áll. Terveink szerint ez 2012-ben Magyarországon kb. tíz értékesítési helyet fog jelenteni, ahol a már meglévő kávéfőző gép és daráló mellett, külön ehhez a keverékhez a Fiorenzato cégtől kifejezetten a Tonino Lamborghini számára gyártott professzionális, adagonkénti őrlésű darálót fogunk biztosítani.  Hogy a termék exkluzivitását még jobban hangsúlyozzuk, nem csak a csomagolása fekete, nem csak a hozzávaló daráló, hanem kifejezetten ennek a kávénak a felszolgálására hivatott csészék színe is az! Az eddig megszokott, a d’Ancap által gyártott fehér színű csészék helyett, a svájci Club House által dizájnolt, már mázában is a kézzel festett kézműves csészék hangulatát idéző eszközök járnak a termékhez. Kezdetben egy teljesen új típusú csomagolóanyag felhasználásával kapható a Tonino Lamborghini Nero, tavasztól viszont a már jól megszokott 3kg-os TIN-ben (fémhordós csomagolás) is elérhető lesz a keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

vescovi nicaragua szemeskávé tesztA kávékészítés művészet. Igazán kimagasló minőségű kávét csak azok tudnak kínálni, akik legalább akkora múltra tekintenek vissza, mint a Vescovi. A generációról generációra szálló tudás mellett kávémestereink elkötelezettsége a kiváló minőségű kávé iránt biztosítja, hogy csak a legjobb minőségű kávészemek kerülhetnek az egyedi, kíméletes pörkölés után az Ön csészéjébe. A Vescovi önmaga importálja a kávébabot a legrangosabb ültetvényekről, így biztosítva, hogy csak a legkiemelkedőbb minőségű Arabica kávészemekből készülhessen kávé. Büszkék vagyunk arra, hogy néhány kivételes kávébab fajtát csak mi importálunk és forgalmazunk Európában. Csak abban az esetben kezdünk el egy kávé fajával dolgozni, amikor megtaláljuk benne azt az íz világot, karaktert, amely kiállja az idő próbáját – hiszen ez az alapja a tökéletes eszpresszónak. A kávé kiválasztásánál mindig a kiváló minőség az elsődleges szempont, nem engedjük, hogy az aktuális trendek befolyásolják a íz harmóniát.Ez a ritka Arabica kávé közép Nicaraguából származik. Illata és aromája jellegzetes, közepesen testes kávé, minimális savassággal. Az egyedi pörölésű Vescovi Nicaragua kávé már önmagában is kulináris élvezet nyújt, hiszen első osztályú kávébabszemekből több évtizedes tapasztalattal rendelkező kávé pörkölő mesterek hozzák ki a lágy, mégis karakteres íz világot - tudtuk meg a forgalmazótól.