KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

danesi gold szemeskávé tesztA Tradíció folytatódik... Magyarországon sincs ez másképp! Többszöri forgalmazó váltás és egy több országot ( Magyarországot is ) érintő, összeeskűvésen alapuló támadássorozat kivédése után, végre jó kezekbe került a méltán híres, olasz Danesi márka, Hazánkban is! Az olasz Gyártó és a magyarországi Forgalmazó ( Ecorange Kft. ) egymásra talált, a márkahű Fogyasztók legnagyobb megelégedésére, örömére! Hétről-hétre nő azon Üzletek és Partnerek száma, ahol elérhető a világ egyik leghíresebb eszpresszója, hozzájárulva ahhoz a több mint 300 millió csésze kávéhoz, amit évente szolgálnak fel a világ számos kávézójának asztalánál! A Danesi Gold egy 100% arabika keverék, mely a Danesi legnépszerűbb keveréke, a legjobb brazil és közép-amerikai Arabica szemekből válogatva. Édeskés ízhatás és teljes, tökéletes aroma jellemzi" - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

 

has bean jailbreak szemeskávé tesztVolt egyszer egy keverék, amit Has Bean Premium Blendnek neveztek, de nem tetszett a név se az alkotójának, se az ismerősöknek, talán még a vendégeknek sem. Kicsit fellengzősen hangzott ez a 'Premium'... De már mindegy, mivel egy igen vidám és jópofa névre keresztelték át: Jailbreak! Ez a Has Bean egyik kedvenc házi blendje, ami remek nagy gépekre, és remek otthoni kis gépekre egyaránt. Steve - a pörkölő szakember - ajánlja minden otthoni kávéfogyasztónak, mert szerinte jó más, alternatív kávékészítési móddal elkészítve is, de eszpresszó vonalon is kiválót nyújt. Nem kell emberfeletti képesség ahhoz, hogy valaki megtalálja azokat a beállításokat, amellyel kihozhatja az igazi ízeit ennek a remek blendnek - túlvariálni ugyan lehet, de nem kell! A közepesnél kicsit sötétebb pörkölésű ez a keverék, és a Has Beannél nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezeket a csodás fajtakávékat ilyen szépen össze tudjuk hangolni. Az összetevők nemrég változtak egy kicsit, most az alábbi összeállítása van a Jailbreaknek: 50% Bolivia Loayaza, 30% Colombia Oporapa, 20% Peru Café Verde Cusco Organic 2012. Ragyogó édesség, szép savak és nagy test jellemzi - tudtuk meg a forgalmazótól.

essse classico szemeskávé tesztAz Essse kávé 1979-ben kezdte el a kávéi forgalmazását, ekkor lépett a siker útjára. Még mielött az Essse Caffé Spa. elkezdte volna a kávék gyártását és forgalmazását (akkori nevén P.A.C.S. di F.Segafreddo & C. Spa.), már rég hagyatkozhatott az alapítók családi tradicióira és tudására a szakmában, továbbá a Bolognai Egyetem Mezőgazdasági szakának a közremükődésére, tudományos kutátásaira. Ezekkel az alapokkal, akkortól- napjainkig, tökéletesítette a nyers kávéból való feldolgozást egészen a csészében lévő eredménnyel, a pörköléstől kezdve, a csomagoláson át , a végső felhasználásig. Termékei magas minőségét jelzi 1996 óta az UNI EN ISO 9002 , majd 2002től az ISO 9001:2000 tanúsítványai. A fő tulajdonsága ennek a keveréknek, az ízek tökéletes egyensúlya és kereksége, a klasszikus testesség és a csokoládés minőség. A csészében kíváló látványt nyújt, a legmagasabb minőségű Arabica és Robusta keverékének köszönhetően. A kávé pörkölése megfelel a tipikus olasz klasszikus kávé pörkölés minőségének. A három 'S' jelentése és a cég filozófiája: olaszul: 'Scienza''Sapienza''Specializzazione' azaz : 'Tudomány' 'Tudás''Specializáció' az eszpresszó világában. - tudtuk meg a forgalmazótól.

pacificaffe pacificaffe szemeskávé tesztKávépörkölő manufaktúránk családi vállalkozásként működtetjük. Zöld kávé pörkölését hagyományos dobpörkölővel és léghűtéssel végezzük, a készterméket pneumatikus destoner-rel válogatjuk valamint kézzel csomagoljuk. A Pacificaffé egy mozaik szó, jelentése a kávé szelíd íz harmóniájában rejlik. Kávétársaságunknál mindannyian nagyon szeretjük a jó kávét, és e szenvedélyünk minden egyes keverékben megtalálható. Csak azokat a keverékeket ajánljuk, amelyekben visszaköszön tudásunk és tapasztalatunk. A kávéfajtákat minőségük alapján válogatjuk ki, legyen szó egy fajta pörköléséről, vagy keverék létrehozásáról. Kizárólag a világ legfinomabb kávébabjait használjuk fel az Ön kávéjának pörköléséhez. Garantáljuk, hogy amikor kinyitja a csomagolást, a kávé friss és ízletes lesz - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

pascucci mild szemes kávé tesztA Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója „csak” 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag - vagyis a kávébab - kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának. Az osztályozást követi a kávékeverékek készítése - majd az egész folyamat egyik legkényesebb része, a pörkölés! A pörkölés nem egyszerű munkafázis: komoly szakértelmet igénylő művészet, mely olyan szakértelmet igényel, mely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot, és napjaink komputerizált technológiáját. A Pascucci itt is saját útját járja: hagyományaik szerint a megpörkölt szemeket hallgatni kell. A kávé a pörkölés alatt állandó pattogó hangokat ad, melyek időtől és színtől függően változnak, ezek megfigyelésével érhető el a legjobb minőség.

A pörkölés után a kávé tárolósilókba kerül, majd a termék frissességének megőrzése szempontjából alapvető fontosságú csomagolás következik. Ezt követően indul végső útjára, a kávészerető fogyasztókhoz. Mint a fentiekből is látható, egy minőségi kávékeverék elkészítése rengeteg munkát, törődést, sok tapasztalatot, s persze, a tökéletességre való folytonos törekvést követel - mindezt garantálja a Pascucci márkanév. Mint az A/R arány (75-25%) is jelzi, a Mild egy hamisítatlan itáliai „Bar” keverék. Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, középmagas koffeintartalom jellemzi, csokoládé és szárazgyümölcs jegyekkel - tudtuk meg a forgalmazótól.