KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

xxx caffé szemeskávé tesztA Maromas kávékat is forgalmazó European Coffee Trading Kft-től érkezett e heti tesztalanyunk. Gyakorlatilag semmi információt nem kaptunk róla. A csomagoláson a titokzatos tripla X caffé volt olvasható, és annyi, hogy a blend arabika és robuszta kávék keveréke, de az arányt nem tüntették fel. A csomagolás szerint a kávé Olaszországban készült (Milánóban). Ezek után kíváncsian vártuk, hogy hogyan fog szerepelni a teszben. Megmondom őszintén, hogy túl sok reményt nem fűztem ehhez a teljesen ismeretlen márkához, és a viszonylagosan alacsony ára is tovább erősítette kételyeimet. Persze ezt a tesztelők nem tudták, mivel hozzájuk jelöletlen csomagban érkezett a minta, így minden előítélettől mentesen kezdtek neki a kóstolásnak. Előre kell bocsátanom, hogy kellemes meglepetésben volt részünk.

 

maromas marmea szemeskávé tesztMás kávégyártókkal ellentétben a MAROMAS a kávé arab országokbéli gyökereihez nyúlik vissza. Mindezt kiegészíti a különböző kávéfajták és a hozzájuk tartozó egyéb termékek portfoliójává. Mindez a núbiai hegyek kecskepásztoránál kezdődik és Dubai csillogó-villogó városán át tart a nemzetközi kávéguruk mindig fejlődő, modern világába. MAROMAS LLC nem egy ősrégi cég, hanem inkább egy dinamikus profikból álló csapat, akik ezen állandóan fejlődő kultúra minden kihívására azonnal tudják a választ. Nem elsősorban a már megörökölt értékeinkre vagyunk büszkék, hanem a legfontosabb értéket a fogyasztóink jelentik illetve az ő elégedettségük. Célunk a legmagasabb nemzetközi standardok és a tökéletes kávé. Kávéinkat különböző országokban pörkölik más-más országok specialistái, ez a legtökéletesebb végterméket garantálja. Például ki tudna finomabb espresso kávét pörkölni egy olasz pörkölőmesternél? Vagy ki tudna megfelelőbb filterkávé fajtákat termeltetni a német Kaffehausoknál? Éppígy tiszteljük azoknak az embereknek a szokásait akik az Észak-Amerikában divatos hosszú kávékat kedvelik. Ez különböztet meg bennünket másoktól és büszkék is vagyunk erre. A Marmea egy tipikus olaszos arabika-robuszta keverék, erőteljes krémmel megkoronázva. Erős karakterű, keserűség nélküli, gazdag dohány-tejcsokoládés lecsengéssel. Ezen a tulajdonságok miatt tökéletes választás a tejalapú italokhoz, mint a kapucsínó és a latte.- tudtuk meg a forgalmazó cégtől.

covim giada szemes kávé tesztA genovai COVIM évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a nemzetközi kávépiacon. Az üzem világszerte egyedi összetételű, kiváló minőségű kávéfajtákat kínál. A különleges, kíméletes - forró levegővel történő - pörkölés során a kávészemek nem pörkölődnek túl, és ezáltal fogyasztáskor nem lép fel kellemetlen savas utóhatás. A pörkölési eljárás és az összetétel garantálja a sajátos, markáns Covim-ízvilágot, valódi „olasz” gasztronómiai élményt nyújtva az ínyenc fogyasztók számára. A Covim Giada 90% arabika és 10% robuszta arányú keverék. Szinte kizárólag Arabica kávéból áll, mely lágyságot, illat- és zamatgazdagságot kölcsönöz a kávékeveréknek.- tudtuk meg a tulajdonostól.

 

 

covim rubino szemeskávé tesztA genovai COVIM évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a nemzetközi kávépiacon. Az üzem világszerte egyedi összetételű, kiváló minőségű kávéfajtákat kínál. A különleges, kíméletes - forró levegővel történő - pörkölés során a kávészemek nem pörkölődnek túl, és ezáltal fogyasztáskor nem lép fel kellemetlen savas utóhatás. A pörkölési eljárás és az összetétel garantálja a sajátos, markáns Covim-ízvilágot, valódi „olasz” gasztronómiai élményt nyújtva az ínyenc fogyasztók számára. A Covim Rubino 100% arabika, és a cég választéka közül a legenyhébb pörkölésű kávé - tudtuk meg a tulajdonostól.

 

 

eurocaf s. bar szemeskávé tesztAz Eurocaf 1959-ben Torinóban született családi vállalkozás, minőségi nyers kávé importálásával és pörkölésével szerzett magának nevet az olasz piacon. A cég mindig a tradicionális eljárásokat követte a kávé készítésénél, tiszteletben tartva az eredeti olasz "ESPRESSO"-t. Az évek során a minőség folyamatos javítására helyezte a hangsúlyt, maximális figyelmet fordítva a termelési ciklus minden egyes lépésére. A különféle blendek kialakításához hagyományos pörkölési módot alkalmaznak: az arabika és robuszta kávészemeket külön pörkölik, biztosítva ezzel a szemek egyenletes pörkölési szintjét. A csomagolás pedig triplex fóliával történik a kávé minőségének minél hosszabb ideig tartó megőrzésének érdekében.Magyarországon 2005 óta van jelen: kávé és kávékülönlegességek nagykereskedelmével, professzionális és automata, új és használt kávégépek eladásával és bérbeadásával, kiváló szakemberek által végzett rendszeres karbantartással és országos kávégép szervizzel - tudtuk meg a tulajdonostól.