KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Filicori Zecchini Gran Crema Forte kávétesztFilicori Zecchini Bologna híres pörkölőüzeme 1919 óta. A világ legtöbb kávégyártója különféle eredetű szemeket kever össze, majd egyszerre megpörköli az egész keveréket. A Filicori kávé más. A Filicori minden egyes kávéfajtát külön-külön pörköl meg, s csak ezután állítja össze a már megpörkölt szemekből a kávészacskókba kerülő keveréket. Így biztosítja, hogy minden kávészem a jellegének megfelelő pörkölést kapjon, s a keveréken belül is megőrizze egyedi aromáját. A Filicori Gran Crema Forte intenzív aromás illatot mutat szagláskor. Ízleléskor kerek és nagyon testes ízt ad. A keverék erőssége a keserű íz megfelelő harmóniája. A savasság a közepes-alacsony érték körül van. Az aromája egységesen erős karakterű, melyben erősen megjelenik a pörkölt gabonák íze, mely utóízként is kellemesen megmarad. INEI által ellenőrzött keverék, 1 Kg-os szemes kiszerelésben kapható. - tudtuk meg a forgalmazótól.

lucaffe mr. exclusive szemeskávétesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. A Lucaffe Mr. Exclusive 100% arabika dél-amerikai, ázsiai és kis részben közép-afrikai arabica kávékeverék. Valószínűleg egyetlen arab kávéfajta sem éri el a rá jellemző eredményeket. Közepes test, édes íz, sokszor frissen sült kenyérre emlékeztető, rendkívül erőteljes aroma. Frissen őrölve mámorítóan illatozik. - tudtuk meg a forgalmazótól.

lucaffe piccolo & dolce kávétesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. A Lucaffe Piccolo & Dolce 80% arabika és 20% robuszta arányú keverék. Ízanyagokban rendkívül gazdag, sav nélküli bukéjú, lágyabb, avokádó és málna ízű kávé. E kávéval bátran zárható minden sikeres munkanap. A jól végzett munka eredménye – jó kávé - tudtuk meg a forgalmazótól.

musetti paradiso szemeskávé tesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Filozófiájuk az az általános szabály, miszerint az espresso-t olyan kis mennyiségű cukorral szabad inni, hogy kiemelje az eredeti kávé aromáját és zamatát, felidézve azt a termőhelyet, ahol a zöld kávét szüretelték. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Paradiso: CSC (Caffé Speciali Certificati, lsd. http://www.caffespeciali.it/) minősítésű olasz pörkölésű babkávé, 80% arabika – 20% robuszta összetételű, édeskés, aromás, gyümölcsös ízhatású kávé. - tudtuk meg a forgalmazótól.

musetti rossa kávéteszt szemes kávéA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Filozófiájuk az az általános szabály, miszerint az espresso-t olyan kis mennyiségű cukorral szabad inni, hogy kiemelje az eredeti kávé aromáját és zamatát, felidézve azt a termőhelyet, ahol a zöld kávét szüretelték. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Rossa a klasszikus kávékategóriába tartozó, 60% arabika – 40% robuszta összetételű, teljes testű, erősen krémes állagú kávé - tudtuk meg a forgalmazótól.