- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Giuliano Espresso Italiano kávéteszt
A Giuliano Caffè a távoli 1950-ben Canavese-i Caluso helységben, Torino kapujában született. Az alapító Michele Giuliano Albo-t elbűvölte ez a gyümölcs, elhatározta, hogy feldolgozza és kezdetben a Canavese környékén és a közeli Valle d'Aostában forgalmazza. Akkoriban kezdődött el egy gondos és kitartó kutatás a többféle nyers minőségi kávészem legjobb arányban történő keverésére. Kiváló minőség és íz folyamatos kutatása által a Giuliano az elmúlt években a hírnévre tett szert, mely értékek megtartásában nagy szerepe volt az alapító lányának Maria Teresanak és a férjének Federico Minellinek is. A Giuliano Caffè kiváló minőségű kávékeverék gyártására szakosodott,1950 óta Olaszországban. Egy olyan vevőközönséget céloztott meg, akik túlsúlyban a bárok és közintézmények köréből kerülnek ki. A hozzértő vevőkör a céget arra késztette, hogy egy magas minőségi szintű terméket gyártson, amely szigorúan kézműipari termék. 2006-ban a Giuliano caffé elnyerte az Íz Mestere (Maestro del Gusto) minősítést, melyet a Torinói Kereskedelmi Kamara a Slow Food egyesülettel együtt ítélt oda, a termék minőségi és termelési folyamatának elismeréseként, tudtuk meg a forgalmazótól. Ezután fogjuk vallatóra, és vizsgáljuk meg, hogy nálunk hogyan szerepel ez a keverék.