KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

buscaglione soalto kávétesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione Soalto különleges Puerto Rico-i, Brazil és guatemalai arabikák egyvelege egy kis ázsiai és közép-amerikai robusztával keverve adja a testes kávé zamatot és visszatérő gyümölcsös utóízt. Azonnal kiderül, hogy mit sikerült előcsalogatnunk ebből a kávékeverékből.

buscaglione oro kávé tesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione Oro a legjobb kolumbiai, brazil és mexikói arabikák egyvelege egy kis indiai és afrikai robusztával keverve adja az édes és delikát krémes eszpresszó ízt, mondja a forgalmazó.

bellarom coffee espresso kávétesztA Kávékorzó tesztcsapata sosem fér a bőrébe, és folyamatosan kutatja, és kóstolja az eddig ismeretlen kávékeverékeket. Az egyik tesztelő kapott ajándékba egy ausztriában a Lidl-ben forgalmazott Bellarom Espresso keveréket, amit felajánlott "közértes" kávétesztünk folytatásaként. Ezt a szemes kiszerelésű változatot itthon nem forgalmazzák (sógorknál érdemes keresni) , de őrölt, 200g-os fémdobozos kiszerelésben viszont a hazai Lidl üzleteiben is be lehet futni nagyjából 300 Ft körüli áron. A kávékeveréket 100% arabicának tűntetik fel, de szerintünk ez nem fedi a valóságot, mivel sikerült jópár robuszta szemet is felfedeznünk a kávébabok között. Aki nyomonkövette eddigi "közértes kávé" tesztjeinket, láthatta, hogy nem túl rózsás volt eddig a helyzet. Kíváncsian, és kissé félve vártuk hát a Bellarom tesztjét.

molinari espresso kávétesztA Molinari Oro után, most a Molinari Espresso kerül a kóstolós csészékbe. A Molinari kifejezetten eszpresszóhoz készített keveréke, magasabb robuszta aránnyal, amely jelen esetben 20% (80%A/20%R). Ezüstös, szelepes csomagolása is sugallja ezt az eszpresszós érzetet. Árban nagyon közel van a nagytestvérhez, az Oro-hoz. A Molinari Espresso is kapható 500g-os kiszerelésben is (természetesen a nagyobbak is elérhetőek), ami otthoni felhasználás esetén célszerűbb választás, hacsak nem az összes szomszéd nálunk kávézik. Nézzük, hogy tesztcsapatunk milyenre értékelte a Molinari keverékét.

molinari caffé kávétesztÚjévi első kávétesztünk alanya a sokak körében népszerű Molinari kávék közül került ki, mégpedig nem más mint a Molinari Oro. A kávékeverék 90% arabica és 10% robusta arányú. Megtudtuk, hogy kapható félkilós kiszerelésben is, melynek ára pont fele a kilósnak, így otthonra ideális választás lehet. A forgalmazó weboldala szerint: tökéletes keveréke a világ legjobb kávéinak, összekeverhetetlenül testes, aromás krémes kávé, azoknak akik a legjobbhoz szoktak. Lássuk, hogy mennyire állja meg a helyét az állítás, vagy csupán egy üres marketing frázis marad?