KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 A Mexikói "El Olmo" ültetvényen olyan kávét állítanak elő, amely nem csak fenntartható, hanem pozitív környezeti lábnyomot hagy maga után. Ez egy filozófia, amely El Olmót nemzetközi környezetvédelmi úttörővé tette. A babot árnyékban termesztik, amely olyan termesztési módszer, ahol a talaj maximális mennyiségű CO2-t vesz fel. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon biztosíthatják, hogy a kávé ital CO2-semlegessé váljon. Ezen túlmenően a szárítás során a saját napenergia parklukból származó természetes napsugárzást és energiát használják fel, tehát elkerülik az áram és a szállítás együttes használatát, amely nagyban különbözik a hagyományos kávétermesztéstől. A Teocelo környék magasságából adódó hűvösebb hőmérséklet és az árnyék összhatása azt eredményezi, hogy a kávébabok lassabban érlelődnek, és ezáltal a bab sűrűbbé válik. A nagyobb sűrűségű bab komplexebb ízeket és kiváló aromát eredményez. Ebből a régióból származó mexikói kávé kitűnő diós/mogyorós íz, selymesség, könnyű test, jellemzi csokoládé és vanília, valamint esetenként zöld alma ízjegyekkel - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő 1993-óta a győri Sarló köz 9. szám alatti üzletben, napi rendszerességgel pörköli a világ minden tájáról érkező kávékülönlegességeket. 12kg-os Probat kávépörkölő berendezésünk a kezdetek óta a lehető legjobb minőségű pörkölt kávét készíti, közel 30 éves tapasztalatunk segítéségével. Az évek során a berendezés érzékelőkkel és számítógépes pörkölésellenőrzéssel egészült ki, hogy még pontosabb munkát végezhessünk. A kávépörkölő mesterünk úgy állította össze a receptet, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. Ez az egy blendünk, amelyik tartalmazza a világ talán leghíresebb kávéját a Jamaicai Blue Mountaint. Fő összetevője a Cup of Excellence díjjal rendelkező Guatemalai El Injerto farm terméke. Az Indonéz Toraja kávé felel blendünk testességéért, Afrikát pedig természetesen az őshaza Etiópia képviseli a blendben. Sok szeretettel és bátran ajánljuk az ünnepi asztalra, családi és baráti beszélgetések mellé, rég látott rokonok megvendégeléséhez, kandalló melletti cappuccinos olvasgatáshoz - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Ez a Scoperto kávé egy single origin, 100% arabika, a Brazil Minas Gerais –Samba lot tételekből készült. Ízprofilja: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás ízjegyekkel. Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kis gazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Úgynevezett száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek, a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A coffeein-nél az egyetlen célunk, hogy a kávéfogyasztók csészéibe jó minőségű, frissen pörkölt kávé kerüljön. Mivel mi magunk is nagy kávéfogyasztók vagyunk ezért a munkánk a szenvedélyünk. Kedvenc időtöltésünk a kínálatunkba bekerülő kávék kiválasztása és pörkölési görbéjének megalkotása. Kávéink Grade 1 és Speciality grade minősítésűek. A speciality grade szekcióban található kávéinkat 1-2 havonta változtatjuk, amelyeket világosan és sötéten is pörkölünk. Az állandó kínálatunkban szereplő világosan pörkölt Kenya Kirinyaga, a Kirinyaga térségben található Mount Kenya nemzeti parkban termett 1600 -1900 m tengerszint feletti magasságban. A kávé a kenyai kávéknál megszokott nedves módszerrel van feldolgozva, amelyet 36 órás fermentáció követett. Ízében a bogyós gyümölcs édes tónusai dominálnak. A kávé fogyasztását különböző alternatív elkészítési módszereken keresztül ajánljuk, de nagyszerű a belőle készített gyümölcsös eszpresszó is - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A coffeein-nél az egyetlen célunk, hogy a kávéfogyasztók csészéibe jó minőségű, frissen pörkölt kávé kerüljön. Mivel mi magunk is nagy kávéfogyasztók vagyunk ezért a munkánk a szenvedélyünk. Kedvenc időtöltésünk a kínálatunkba bekerülő kávék kiválasztása és pörkölési görbéjének megalkotása. Kávéink Grade 1 és Speciality grade minősítésűek. A speciality grade szekcióban található kávéinkat 1-2 havonta változtatjuk, amelyeket világosan és sötéten is pörkölünk. Az újhullámos kávézás terjedésével a COFFEEIN Espresso Moderna kávékeverékünkkel igyekszünk tükrözni a frissen pörkölt kávé világának legmodernebb trendjeit. A kávékeveréket 2 fajta arabika kávé alkotja, amelyeknél City plus pörkölést választottunk. Célunk egy édes, csokoládés és lédús keverék megalkotása volt, amely különböző tónusokkal és ízekkel játszik - tudtuk meg a forgalmazótól.