KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Magas minőségű specialty kávéinkat nagy odafigyeléssel választjuk ki az aktuálisan elérhető, legfrissebb szüretekből. Majd a pörkölési profilokat az adott kávé karakterisztikája és a négy ízkategóriánk figyelembe vétele mellett alakítjuk ki. Hiszünk a tökéletesség eszményében, miközben tudjuk, hogy elérni sosem fogjuk. Ez a felfogás ösztönöz minket a folyamatos tanulásra és fejlődésre, hogy a lehető legjobb kávé élményt nyújtsuk vásárlóinknak. Kávéinkat 4 csoportba soroljuk: Klasszikus Ez egy igazán kiváló belépő a specialty kávék világába. Testes, krémes eszpresszó, lágy savassággal és hosszan tartó, csokoládés utóízzel. Elegáns Ebben a kategóriában kiegyensúlyozott, bársonyos kortyérzetet nyújtó kávékat szeretnénk bemutatni. A csészében kellemes savakkal, selymes testtel és mély, édes utóízzel találkozhatunk. Felfedező Kiváló komplexitású, gyümölcsösen édes kávék. Célunk, hogy időről időre néhány kevésbé ismert termőterületet is bemutassunk ebben a kategóriában. Extravagáns Összetett, izgalmas kávék, sok gyümölcsösséggel és vibráló savakkal. Mikro ültetvények tételei, melyekből szépen kivehető a termőterület és a feldolgozás adta karakter -tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Caffé Cartapani kávépörkölő egy tradicionális családi vállalkozás. Az 1951 óta működő cég a kezdetektől fogva a minőséget tartja kulcsfontosságú céljának és alapelvének. Különös figyelmet fordít a kiváló nyersanyag beszerzése és a legmodernebb technológia általi feldolgozására. A Cartapani márkanév biztosítja számunkra a színvonalas kávézás lehetőségét és élményét. Ennek a magas színvonalú kávéfeldolgozásnak az egyik ékes bizonyítéka a Cartapani cég egyik kitűnő terméke a Cinquestelle. A kávé neve is találó, mert jól jellemzi az „öt csillag” név a várható íz élményt a fogyasztójának. A Kávégourmet webáruház 2015 óta partnere a Cartapani cégnek, és azóta forgalmazza a Cinquestelle kávét és még sok más blendet, vásárlóink megelégedettségére -tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. Az Alta Mogiana Brazília egyik tradicionális kávétermesztési régiója, amely világszerte ismert a kiváló minőségű kávé előállításáról. Ez a kávé egyedülálló édességgel bír, tökéletesen kiegyensúlyozott testességgel és savassággal -tudtuk meg a forgalmazótól.

 Zöld nyerskávénkat a világszerte méltán elismert Per Nordby svéd kávépörkölő mester barátunk közvetlenül a termőterületre utazva a legjobb termések közül helyben cuppingolva szerezte be. Most az a megtiszteltetés ért minket, hogy velünk is megosztotta a Costa Ricaból származó Las Lajas nagyszerű nyerskávét, amit büszkén pörkölünk saját elképzeléseink szerint világos pörkölési fokra, hogy a termőterületi ízek teljes valójukban bontakozhassanak ki a kávéscsészékben.

Origin: Los Angeles, Sabanilla de Alajuela, Poás, Central Valley, Costa Rica
Wet/dry mill: Las Lajas, located in Los Angeles, Barrio Calle Lajas. Managed by Francisca Cubillo Sálas.
Farm; lot ID: Las Lajas (Plantations: El Guachipelín, La Mirella, La Julia, Calle Liles, Calle Lajas, Sabana
Redonda, El Chilamate, Cumbres del Poás);
Termelő: Oscar Chacón Solano

Tudtuk meg a forgalmazótól.

 A nagy pillanatok, ritkán érnek minket egyedül. A friss, minőségi kávé számunkra egyszerre a közösség kötőanyaga, az olasz piazza-k pezsgése, és a hétvégi reggelek nyugalma. Az Umami roasteryt a kiváncsiság és a tanulni vágyás keltette életre 3 és fél évvel ezelőtt. Célom, hogy olyan kávét tegyek a vendég asztalára, ami után azt az arcot látom amit láttam 2007-ben San remoban egy idosodo ur arcán. Ami aztán inspirált, hogy kávézót nyissak és inspirál a mai napig, hogy a lehető legjobbat adjam. Törekvésem, hogy az összes kávébabunk elénekelje történetét, a palántázástól a feldolgozáson, a hozzáértő pörkölésen át, a csészébe kerülésig.