KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai 2021

Black Sheep Ethiop Aricha szemeskávé teszt Augusztus végén nyitotta meg kapuit Debrecen első igazán unikumnak számító kávépörkölője! Friss fiatalos designnal, házi sütikkel és spéci kávékkal várják az érdeklődőket a Csapó utca 23. szám alatt. Egyszerre kávézhat, valamint nézheti a kávépörkölést az aki ellátogat hozzájuk. A Black Sheep egy fiatal és nagyon izgalmas márka. A márka név elsősorban arra az attitűdre utal, mely a szokványostól eltérő, új utak keresését tartja fő célkitűzésének. A Black Sheep koncepciója átmenetet képez az új hullámos gyümölcsös kávék és a klasszikus sötétebb pörkölés között. A márka ízkarakterét a Black Sheep pörkölő mestere Tóth Gábor a 2017-es év Cup Taster Magyar Bajnokság második helyezettje alakítja ki. Ezáltal minden termék a BY TÓTH GÁBOR garancia jellel van ellátva. A pörkölő mester irányítása alatt kizárólag speciality minősített, egyedi zöld kávé tételeket dolgoznak fel. A kimagasló alapanyag kiválasztása után a próbapörköléseket kóstolás követi és a megfelelő pörkölési profil kiválasztása. A végeredmény egy 17 tagból álló igazi Black Sheep szortiment melynek, talán legkülönlegesebb tagja a Fekete Bárány keverék, ami klasszikus és egyben valami új, édes, és egyben kicsit olaszos, de mégis gyümölcsös, vagyis igazi Fekete Bárány - tudtuk meg a forgalmazótól.

Musetti Midori Bio szemeskávé teszt A Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben, a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 80 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölőüzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Midori Bio egy 75% arabika és 25% robuszta összetételű pörkölt kávé. Édes és zamatos ízvilágú kávé enyhén savanykás utóízzel. Alacsony koffein tartalmú. BIO minősítésű: a termőterület nincs műtrágyázva, rovarirtózva, az ültetvény telepítéséhez nem irtottak ki erdőket - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Mexikó Huixtla szemeskávé teszt A Kapucziner Kávé Manufaktúra új utakat igyekszik keresni a mai nagyon gyorsan változó kávé piacon. 2017 év egyik fő célkitűzése, hogy közvetlen kapcsolatot építsünk ki a kávé termelőkkel. Ez a tétel is reméljük jó példája a közvetlen beszerzésnek. Az utóbbi években Mexikó a specialty kávét kereső pörkölők figyelmébe került. A mexikói kávék egyre kelendőbbek a specialty kávés piacon, köszönhetően édes és lágy ízüknek. Huixtla egy város, Chiapas megyében az ország legdélibb területén, mely Guatemalával határos. Kávénk a Huixtla város környéki magas hegység, a Sierra Madre lejtőiről származó arabica. A mosott technológiával feldolgozott kiváló minőségű zöld kávészemeket világos pörköléssel készítjük el, hogy gyümölcsös és csokoládés ízjegyei a leginkább megmutatkozzanak - tudtuk meg a forgalmazótól.

Musetti Gold Cuvée szemeskávé teszt A Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben, a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 80 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölőüzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Gold Cuvée - édeskés és gazdagon aromás illatú, savanykás kenyai és közép-amerikai kávéból. Csokoládés élvezet kandírozott citrusos utóízzel. Válogatott, minőségi kávé fém dobozban - tudtuk meg a forgalmazótól.

Meseta Oro Bar szemeskávé teszt A Meseta kávékat az olasz Co.ind sc vállalat készíti, mely 1961-ben alakult a Bologna meletti Castel Maggiore-ban. Magyarországon a Meseta kávék 2010-ben jelentek meg. A kávét Milánóban ismertük meg egy kóstoló alkalmával, s rögtön tudtuk, hogy ezek a blendek igazán figyelemre méltóak. Felkerestük a vállalatot és azon nyomban megbeszéltük a hazai forgalmazás részleteit is. Termékeink között mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, hisz a Meseta kávékeverékek az Arabica és a Robusta összetevők arányában több különböző változatban is kaphatóak. Az Arabica főként Brazíliából, a Robusta pedig Ázsiából származik. Automata kávéfőzővel rendelkezőknek a magasabb robusta tartalmú keverékekből könnyebb kiváló kávét készíteni, míg professzionális kávégépekkel a magasabb arabica tartalmú kávék is a legjobb formájukat hozzák. A keverékek pörkölése közepes, az északi régióra jellemző olasz pörkölés. Az elkészült kávékra jellemző a testesség, a tartós crema, a határozott ízek. A Meseta Oro Bar blend 50% Arabica és 50% Robusta tartalmának köszönhetően az arany középutat testesíti meg. Jól kivehető az Arabica csokoládés ízvilága, ugyanakkor magas Robusta tartalmának köszönhetően koffein tartalma is jelentős - tudtuk meg a forgalmazótól.