- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Musetti Midori Bio kávékóstoló
A Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben, a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 80 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölőüzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Midori Bio egy 75% arabika és 25% robuszta összetételű pörkölt kávé. Édes és zamatos ízvilágú kávé enyhén savanykás utóízzel. Alacsony koffein tartalmú. BIO minősítésű: a termőterület nincs műtrágyázva, rovarirtózva, az ültetvény telepítéséhez nem irtottak ki erdőket - tudtuk meg a forgalmazótól.