KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Café Rosé Orange szemeskávé teszt A Café Rosé biokávé keverékek alapanyagai 100 %-ban bio nyerskávék, amiket a világ minden sarkából importálunk. Dél- és Közép-Amerika, Afrika, India és Indonézia legjobb minőségű, úgynevezett specialty bio nyerskávéit pörköljük. Keverékeink elkészítéséhez kilencféle biokávét használunk, termékünket pedig a Biokontroll Hungária Kft. ellenőrzi és tanúsítja. A biokávé választása társadalmi felelősségvállalás egy módja: az ilyen kávék termesztésének jóval nagyobb a munkaerőigénye, mint a hagyományos, intenzív körülmények között előállított kávékénak. A harmadik világ hegyvidéki területein, ahol a kávét termelik, kevés lehetőség van a megélhetésre, az évente világszerte elfogyasztott 400 milliárd csésze kávé pedig az egyik legbiztosabb bevételi forrása az ott élőknek. Az ő megélhetésük a biokávék termesztésével még biztonságosabb: egyrészt, mert főként a tőzsdék árupiacain kívül vásárolják meg a kávét, akár kétszer magasabb áron, másrészt a rusztikus és a tradicionális polikultúrás termesztés - amellett, hogy a legkevésbé tőkeigényes kávécserje-művelési mód - lehetővé teszi a gazdálkodók több lábon állását: nyomott kávé árak mellett a többi terményükből, például a kardamomból vagy gyümölcsökből is számíthatnak bevételre. A biokávé nemcsak a termesztése során felhasznált vegyszerek és műtrágyák tekintetében tér el az ipari méretekben termelt kávéktól: a rusztikus és a tradicionális polikultúrás művelés növénytársulásai védelmet jelentenek a hegyvidéki őserdők mezőgazdasági művelésének egyik legfőbb rákfenéje, az erózió ellen is. Az e vidékekre jellemző intenzív csapadék millió tonnaszámra hordja el sekély termőföldréteget, néhány év alatt sivataggá változtatva a korábban dús flórájú és faunájú vidékeket, ami ellen a többszintű lombozat és a gyökerekkel átszőtt talaj szinte ugyanolyan védelmet nyújt, mint az eredeti ősvadon. A Café Rosé Orange 100 %-ban arabica fajtákat tartalmaz, így a kifinomultabb ízeket kedvelők fogják előnyben részesíteni. Koffeintartalma alacsonyabb, amivel a lágyabb kávék szerelmeseinek mindennapjait édesítheti meg, és a késői vacsorák megkoronázására is ideális választás - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Kávékalmár Guatemala Antigua Pastores szemeskávé tesz A Kávékalmárt épp egy éve hoztuk létre. Szükségből: kávéfüggőségem, és a frissen pörkölt kávéra „rákapó” szomszédság, barátok igénye kinőtte az otthoni hobbi kereteit. Területszelektált, válogatott arabika kávékat pörkölünk, melyeket olasz, illetve londoni székhelyű kereskedőktől szerzünk be, és webshopunkon keresztül értékesítünk. A nyerskávét manufakturális keretek között, minden automatizálás nélkül pörköljük, játszva/kísérletezve a pörkölési profillal, igyekezve minden egyes fajtából kicsiklandozni azt, ami nekünk kedves a kávéban. Az eddigi tapasztalatok/visszajelzések, a visszatérő vásárlók száma az mutatja, hogy ez egész jól sikerül.

A kávé, hasonlóan a legtöbb élelmiszerhez, frissen az igazi. Ennek megfelelve már beszerzésnél gondot fordítunk arra, hogy az utolsó termésből/feldolgozásból vásároljunk, a frissen pörkölt kávé pedig a pörkölést követő napon kézbesítésre kerüljön a vásárlónak, aki így tapasztalhatja meg a különbséget a néhány napos pörkölésű kávé, illetve a több hetes, de még gyakrabban több hónapos „matuzsálemek” között. A csomagolással sem viccelünk: impulzushegesztett, visszazárható, egyjáratú szeleppel ellátott „State of the Art” tasakokat használunk.

De vissza a „tesztalanyhoz”. Engem a kávé illata ejtett rabul. Ezért is választottam a Guatemala Antigua Pastores-t, ezt a – szerintem – „észbontó” illatú, SHB minősítésű kávét. A termőterület Antigua Guatemala (a korábbi főváros) közelében, három vulkán  (Agua, Fuego és Acatenango) általt határolt, ideális klímájú és termőtalajú területen található, ahol Guatemala legnemesebb kávéit művelik. Nekünk ez az egyik kedvencünk - tudtuk meg a forgalmazótól.

Corso Verona Espresso szemeskávé teszt A Corso Verona kávécsalád a Ventas Coffee Hungary Kft. hódmezővásárhelyi gyárában készül. A modern, automatikusan vezérelt, Olaszországból vásárolt pörkölő és csomagoló gépek alkalmazása garanciát jelent az egységes és jó minőségre. A kizárólag jó minőségű, válogatott kávék csodálatos ízvilága, az aromazáró csomagolás és a termékek kedvező ár-érték aránya miatt a Corso Verona kávécsalád tagjai kedvező fogadtatásra találtak a kávézás szerelmeseinek körében. A Corso Verona kávékat a HORECA és piacon a Pannon Kávé Kft. forgalmazza. A Corso Verona Espresso 100% arabika kávéból készül. Ezt a keveréket kávézóknak, éttermeknek ajánlja a kávéházak számára teljeskörű kávésszolgáltatást nyújtó Pannon Kávé Kft - tudtuk meg a forgalmazótól.

Corso Verona Ristorante szemeskávé tesz A Corso Verona kávécsalád a Ventas Coffee Hungary Kft. hódmezővásárhelyi gyárában készül. A modern, automatikusan vezérelt, Olaszországból vásárolt pörkölő és csomagoló gépek alkalmazása garanciát jelent az egységes és jó minőségre. A kizárólag jó minőségű, válogatott kávék csodálatos ízvilága, az aromazáró csomagolás és a termékek kedvező ár-érték aránya miatt a Corso Verona kávécsalád tagjai kedvező fogadtatásra találtak a kávézás szerelmeseinek körében. A Corso Verona kávékat a HORECA és piacon a Pannon Kávé Kft. forgalmazza. A Corso Verona Ristorante 75% arabika mellett 25% robuszta biztosítja az elkészült kávéital krémességét. Mindkét keveréket kávézóknak, éttermeknek ajánlja a kávéházak számára teljeskörű kávésszolgáltatást nyújtó Pannon Kávé Kft - tudtuk meg a forgalmazótól.

Monterosa coffee Sidamo szemeskávé tesz Ugyan cégünk tradíciója szerény, viszont lelkesedésünk annál számottevőbb, amit a gasztronómiában szerzett tapasztalatunkkal igyekszünk kiegészíteni. Nagy figyelemmel kísérjük a brit és skandináv kávékultúrát, és hisszük, hogy ebben az irányban még sokat tud fejlődni kicsiny hazánk kávégasztronómiája. Igen büszkék vagyunk választékunkra, amelyben nemcsak ország- és területszelektált, de ültetvényszelektált kávékat is árulunk, időnként bajnok tételeket is – ilyeneket általában csak kivételes, prémium (főként külföldi) márkák forgalmaznak. A hegyvidéki arabica kávék rajongóiként igyekszünk a legkiválóbbakat beválogatni a választékunkba, amelyeket hazai pörkölőnkben, Bicskén dolgozunk fel. Saját fejlesztésű technológiával nyerskávéink egy részét a beszállítás után átöntjük olyan hordókba, amelyben korábban tokaji aszút érleltek hosszú évtizedeken keresztül. Ebből némi lágy ízvilág kerekedik már a zöldkávéban is, amelyet aztán kíméletesen, korszerű Probat pörkölőn hőkezelünk. Csomagolásként légmentesen visszazárható, speciális tasakokat alkalmazunk, amelybe természetesen csak mindig friss kávé kerül. Nálunk nincsenek több hónapos tételek, nem készítünk olcsó robuszta blendeket, nem pörköljük feketére a kávét csak azért, hogy palástoljuk a szerény alapanyagot, és nem töltünk törmelékkávét a zacskóba, mint megannyi "ismert márka"! (Remélem, a provokatív szavakat minden barista érti!) Viszont a válogatott, minőségi kávékhoz képest korrekt áron kínáljuk a kávéinkat minden rajongónak a Monterosa Manufakturánkból! Büszkén kínáljuk klasszikus etióp kávénkat, amelyet Sidamo régióban, a hegyekben szüreteltek a helyi "typica" arabica kávékból. A feldolgozást, a mosást a helyi Sidama Cooperative végezte, a pörkölést pedig mi... Igyekeztünk úgy hőkezelni, hogy eszpresszónak finom legyen, minél több friss, virágos, gyümölcsös jelleget meghagyni a szemekben, ezért azonnal a héj leválásakor kivettük a pörkölőből. Eszpresszónak főként a friss, virágos, parfümös érzetre érdemes figyelni, ízben szépen jönnek a gyümölcsös jegyek, talán a kékszőlő (Othello?) vagy a bodza érződik és a Hubba-Bubba rágó. Ha cukorral is kóstoljuk, akkor nagymamám lekvárja, szörpje és a az aszalt barack jön elő az "illat-memóriámból". Persze arra is büszkék vagyunk, hogy idén a barista bajnokságon Molnár Zita ezzel a kávéval hozta el az ezüstérmet számos világklasszis nagy márka kávét is megelőzve - tudtuk meg a forgalmazótól.