KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

BWT Bestmax vízszűrőAki jobban belemélyed a kávézás világába, az a sok technikai eszköz után, előbb utóbb eljut a víz témaköréhez, amely több szempontból is rendkívül fontos. Első körben sokan a kávégép vízkövesedésénél szembesülnek a témával, amikor a sima csapvíztől területtől függő gyorsasággal elkezd vízkövesedni a kávégép. Majd jobban utána érdeklődve a témának rádöbben a felhasználó, hogy a kávé több mint 90%-a víz. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy milyen vízzel készítjük el kedvenc italunkat.

Rocket R60V kávéfőző bemutatóAkik lemaradtak a Rocket R60V-vel történő ismerkedés első részéről, azok elérhetik az írást itt. Az első bekapcsolásra alkalmas pillanat azonban egyrészt estére esett, másrészt valamiért mindig nehezen szánom rá magam egy ismeretlen géppel az első eszpresszó elkészítésére, ezért elsőként a – valamelyest rendhagyó módon – a új rakéta gőzteljesítményét tettem próbára.

Cunill Tranquilo Tron ABS kávédarálóÚj szereplő csobbant a hazai kávéőrlő-tenger(szem) állóvizébe. Vajon mekkora hullámokat vet? A különböző kávés fórumokon az egyik állandó téma: milyen kávéőrlőt vegyek? A szóba jöhető megoldások, ötletek igen változatosak. Sokan otthoni felhasználásra is profi, ipari őrlőt választanak – leginkább persze, használtat, mert az új „nagyvasak” ára bizony, „okosba’” vásárolva is 200 000 Ft körül kezdődik.