KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

la piccola piccola podos kávégépEgy különleges podos kávégép járt nálam kipróbálásra a Profimat jóvoltából. Rögtön el is árulom, hogy mitől is az a La Picolla Piccola podos kávégépe. Mindenek előtt a mérete (Méretek(szé x ma x h ): 15 x 25 x 22 cm), amely olyan pici, hogy magam is meglepődtem, amikor kibontottam a dobozt. Annyira spóroltak a méretekkel, hogy nincs beépített víztartálya sem, hanem azt egy egyszerű, de ötletes megoldással a gép hátuljára lehet ráakasztani, de ettől függetlenül enélkül is működik.

Orphanespresso Pharos kávédarálóTalán csak egy ártatlan kérdésnek indult - mi lenne, ha kibeleznénk egy közismerten csúcsminőséget nyújtó ipari darálót, majd minimális anyagköltséggel építenénk köré egy funkcionális vázat, közben pedig csak a precizitásra koncentrálnánk a kényelemmel szemben? Nos, az Orphanespresso családi vállalkozása tréfálkozás helyett alkotott, így 2011 április elsején megszületett a Pharos első prototípusa.

mahlkönig k30 kávédaráló bemutatómahlkönig k30 kávédaráló bemutató kávéspultKávédaráló bemutatónk következő példánya nem más, mint a WBC (World Barista Championship) hivatalos kávédarálója, amely a Mahlkönig hazai forgalmazója Hajcsunk Tibor jóvoltából vendégeskedett nálam. Nagyon kíváncsian vártam a tesztet, mivel az itthoni saját őrlőm is Mahlkönig, igaz „csak” egy Vario, amely nagyon belopta magát a szívembe ( egy Mazzer Super Jollyt cseréltem le miatta).

mahlkonig vario kávédaráló tesztMert kell egy daráló, kezdte múltkori kávédaráló tesztünket Zsurzs Jenő (Yeahhh), és milyen igaza van. A szerencsésebbek előbb, a többiek utóbb döbbennek rá, hogy daráló nélkül ugyan van élet, de az sivár és szürke, ugyanis a minőségi kávézás elengedhetetlen kelléke a jó kávédaráló. Tudom, van akinek a fülén jön ki, de nem lehet ezt a dolgot elégszer hangsúlyozni.