KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

graef tejhabosító készülék bemutatóA tejes kávéitalokhoz különbözőképpen készíthetünk tejhabot: ha espresso kávéfőzőnk van, akkor kézenfekvő a készüléken található gőzfúvóka használata, de mi a helyzet akkor, ha nincs otthon gőzfejlesztésre alkalmas kávéfőzőnk? Elsősorban ezekre a helyzetekre kínálnak megoldást a különféle elektronikus tejhabosítók.
A legismertebbek a kicsi habverőre emlékeztető pörgettyűs eszközök és ezeknek a továbbfejlesztett, kancsó formájú, a tejet megfelelő hőmérsékletre melegítő változatai.

eureka mignon kávédaráló bemutatóA „milyen kávégépet vegyek” mellett a „melyik darálót válasszam” a leggyakoribb kérdés a különböző kávés fórumokon. Érthető is, hiszen alapigazság, hogy egy minőségi őrlő a kávékészítés meghatározó tényezője. Az évek során megismert, deklaráltan otthoni felhasználásra szánt darálókat (Ascaso I-Mini2, Bezzera BB005, Iberital Challenge, Mahlkönig Vario, Mazzer Mini, Nemox Lux, stb) kívülről fújják a kávéfüggő júzerek. A sorból azonban – legalábbis nekem – nagyon hiányzott egy szemrevaló darab, az Eureka Mignon Istantaneo.

nuova simonelli grinta kávédarálóEzúttal is a 100 Ezer Forint alatti kategóriában mutatunk be egy újabb őrlőt, mely ideális választás lehet otthoni, irodai, titkársági őrlőnek. A Grinta 3 színben kapható: piros, ezüst és fekete. Nálunk az utóbbi, a fekete színben pompázó darab, egy AMMT jelzésű modell járt (AMMT azaz időzítős – erről később bővebben). A végfelhasználói ára 80 ezer forint körül van, és mivel on demand darálóról beszélünk, karbaőrlős.