KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

graef CM 90 kávédaráló bemutatóMindig is előkelő helyen álló téma, de most Karácsony előtt különösen aktuális és sokszor vetődik fel a kérdés a fórumokon: mely őrlők azok, amelyek az 50 ezer forint alatti kategóriában otthoni vagy esetleg titkársági (kis irodai) használatra ajánlottak? Egy kedves fórumtárs jóvoltából jutott el hozzám a GRAEF CM90 kávédaráló, mely az e-bolt-ról bruttó 41.485 forintért vásárolható, és a forgalmazója a Dunartis Kft. A tengerentúlon a készülék Sunbeam márkanéven fut.

clatronic ms3326 tejhabosító készülékKaptam egy felkérést azzal kapcsolatban, hogy lenne-e kedvem kipróbálni a Clatronic tejhabosító készülékét, amivel állítólag nagyon egyszerűen lehet jó minőségű tejhabot készíteni. Miután kevésbé hiszek az "állítólagos" kijelentésekben, és kíváncsiságomnak sem tudtam ellenállni, így hamarosan meg is érkezett a készülék.

nagy kotyogós tesztMinden bizonnyal hiánypótló és nagy érdeklődésre számot tartó lesz következő tesztünk, melyet a kotyogózás jegyében követtünk el a tesztcsapattal. Mivel a magyar háztartások jelentős számában valószínűleg lapul egy-egy kotyogó (az olaszoknál szinte mindenhol), az otthoni kávézás nagyon sokaknak ezt a jellegzetes ízvilágot és ezt a fajta elkészítési módot jelenti.  Nincs is ezzel semmi baj, nem akarunk megtéríteni senkit. Tesztünkkel leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy nagyjából mi az az árkategória, amit még ez a technológia képes közvetíteni, illetve mi az amit gondoljunk végig mielőtt a kosarunkba tennénk a kiszemelt terméket.

la piccola piccola podos kávégépEgy különleges podos kávégép járt nálam kipróbálásra a Profimat jóvoltából. Rögtön el is árulom, hogy mitől is az a La Picolla Piccola podos kávégépe. Mindenek előtt a mérete (Méretek(szé x ma x h ): 15 x 25 x 22 cm), amely olyan pici, hogy magam is meglepődtem, amikor kibontottam a dobozt. Annyira spóroltak a méretekkel, hogy nincs beépített víztartálya sem, hanem azt egy egyszerű, de ötletes megoldással a gép hátuljára lehet ráakasztani, de ettől függetlenül enélkül is működik.

Orphanespresso Pharos kávédarálóTalán csak egy ártatlan kérdésnek indult - mi lenne, ha kibeleznénk egy közismerten csúcsminőséget nyújtó ipari darálót, majd minimális anyagköltséggel építenénk köré egy funkcionális vázat, közben pedig csak a precizitásra koncentrálnánk a kényelemmel szemben? Nos, az Orphanespresso családi vállalkozása tréfálkozás helyett alkotott, így 2011 április elsején megszületett a Pharos első prototípusa.