KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

mahlkönig k30 kávédaráló bemutatómahlkönig k30 kávédaráló bemutató kávéspultKávédaráló bemutatónk következő példánya nem más, mint a WBC (World Barista Championship) hivatalos kávédarálója, amely a Mahlkönig hazai forgalmazója Hajcsunk Tibor jóvoltából vendégeskedett nálam. Nagyon kíváncsian vártam a tesztet, mivel az itthoni saját őrlőm is Mahlkönig, igaz „csak” egy Vario, amely nagyon belopta magát a szívembe ( egy Mazzer Super Jollyt cseréltem le miatta).

mahlkonig vario kávédaráló tesztMert kell egy daráló, kezdte múltkori kávédaráló tesztünket Zsurzs Jenő (Yeahhh), és milyen igaza van. A szerencsésebbek előbb, a többiek utóbb döbbennek rá, hogy daráló nélkül ugyan van élet, de az sivár és szürke, ugyanis a minőségi kávézás elengedhetetlen kelléke a jó kávédaráló. Tudom, van akinek a fülén jön ki, de nem lehet ezt a dolgot elégszer hangsúlyozni.

ponte vecchio export külsőA cikkben egy rugós-karos gépet szeretnék bemutatni és egyben azt is bizonyítani, hogy egy viszonylag kisebb kazános, háztartási méretű kávégéppel is finom eszpresszókat lehet készíteni.. Külsőre a Ponte Vecchio Export sokaknak talán nem túl vonzó, de szabályos, négyszögletes vonalaival és króm színével bármely konyha komoly darabja lehet. Régimódinak is tűnhet a felépítése, de ez nem jelenti azt, hogy nem felel meg a mai igényeknek. Komoly szakmai tapasztalat és hagyomány áll a szerkezet mögött. Az olasz kézimunka jegyei felfedezhetőek a gépen.

bezzera bb005 kávédaráló"Kell egy csapat" - mondta a kultfilmmé lett Régi idők focija főszereplője, Minarik Ede. Kell egy daráló - szól az "eszpresszó-biblia" egyik alaptétele, melyet persze általában igyekszik elengedni a füle mellett a minőségi, otthoni kávékészítéssel egyre lelkesebben ismerkedő felhasználó. Miért?
Egyértelműen anyagi megfontolásból, többnyire a következő gondolatmenettel: veszek egy viszonylag komoly kávégépet otthonra - ám darálóra már nem futja az erre szánt keretből...de nem baj, hisz' szerencsére oly sokféle gyári őrlésű kávéból lehet választani! A végeredmény: a sokadik, meglehetősen drága "tégla" kipróbálása is lehangoló minőségű, híg, testetlen "eszpresszót" eredményez ami nem csoda, hiszen NEM presszógéphez való, vagyis túl durva a gyári őrlemények bő 90 százaléka. A csalódást aztán követi a felismerés: tényleg kell egy daráló!