KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

hario mini mill kávédarálóA Kávékorzó fórumán gyakran kérdezik, hogy melyek azok a belépő szintű darálók amelyek már alkalmasak eszpresszóhoz szükséges finomságú őrlemény előállítására. Ezidáig a Zassenhaus, és a Peugeot kézi darálóit ajánlottuk. Az utóbbi időben azonban felmerült két újabb jelölt is a Kyocera, és a Hario személyében, melyből most az utóbbival foglalkozom, mivel az itthon is könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető.

handpresso domepod bemutatóAz előzőleg bemutatott Handpresso Wild E.S.E. Podos készüléknek létezik egy őrölt kávéval működő változata a Handpresso Domepod, amit szintén a Profimat Kft. bocsátott a rendelkezésünkre. Az elv és a szlogen ugyanaz mint az E.S.E podos készüléknél, a különbség csupán annyi, hogy itt őrölt kávéval etethetjük, aminek előnyei és hátrányai is vannak.

handpresso wild e.s.e. kávéfőző tesztA Profimat Kft. jóvoltálból lehetőségem nyílt kipróbálni a Handpresso Wild E.S.E podos készülékét, és az őrölt kávéval működő Domepod fantázia névre hallgató változatot, amiről egy következő cikkben osztom meg tapasztalataimat. A szlogen szerint minőségi eszpresszót ihatunk bárhol, hogy ez mennyire igaz, ennek próbálok utánajárni. Elvileg az ötlet zseniális, mivel túl sok lehetőség nem adódik, ha valaki szeretne egy eszpresszót inni, és olyan helyen jár, ahol esélye sincs egy jó kávé elfogyasztására (természetben, kiránduláson, szállodai szobában). A termoszba előre lefőzött kávéról ne is ejtsünk szót, mert az csak végszükség, és életmentő koffeinbevitel céljából jöhet szóba. Ha nem eszpresszóról beszélnénk, akkor a sokazegyben instant kávénak nevezett italpor (brrrrrr....), esetleg egy kotyogó, vagy french press is szóba jöhetne, de ezek egyike sem eszpresszóképes. A Handpressohoz persze szükség van forróvízre. Ezt megoldhatjuk egy szivargyújtóról működő vízforralóval, vagy akár rakhatunk tüzet is, a lényeg, hogy forróvízre lesz szükségünk.

aerolatte tejhabósító termékvonalNem árulok el azzal titkot, hogy milyen sok ember kedveli a kávé valamely tejjel készített formáját, legyen az macchiato, latte macchiato, kapucsínó, ...stb. Mi sem egyszerűbb ennél, ha otthoni kávégépünk rendelkezik gőzölési lehetőséggel, és van némi tejhabosítási gyakorlatunk, máris készíthetjük kedvenc kávéitalunkat. Mi van abban esetben, ha valakinek nincs ilyen kávégépe, vagy van, de nem tud vele tejhabot készíteni, és nem akar gyakorolni vele. Akkor ő csak igyon tejeskávét, és mondjon le azokról a tejes italokról, amelyek elkészítéséhez tejhabra is szükség van?