KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

bialetti brikkaMivel a magyar kávézási szokások még erősen őrzik a hagyományt, ezért a hazai háztartásokban is inkább a hosszúkávét főző alkalmatosságok vannak többségben. Ezek közül is a kotyogónak nevezett a legnépszerűbb talán. Viszont elég kevesen ismerik az újabb készülékeket, melyek egy része nem is a hagyományos dugattyús elvű kotyogós, hanem szelepes, és képes nem csak sima kávét, hanem egy menetben tejes haboskávét is főzni!

rocket_giotto_kévéfőzőTörténetünk a kilencvenes évek közepén kezdődik, amikor is a Friedrich Berenbruch és Ennio Berti által alapított Espresso Company Milano (ECM) fejlesztőmérnöke, Wolfgang Hauck és kollégája Hilmar Mollo egy vállalati vacsora alkalmával azzal az ötlettel rukkoltak elő, hogy terveznének egy kizárólag professzionális alkatrészekből álló, kompakt eszpresszó gépet háztartási és irodai felhasználásra.

la pavoni europiccola dugattyús kávéfőzőValószínűleg nincs a világon sehol olyan igazi kávérajongó, akinek semmit nem mond ez a név: La Pavoni Europiccola, mely a világ legismertebb háztartási dugattyús karos kávégépe. Mivel ez a készülék történelmi jelentőséggel bír a háztartási presszófőzők piacán, ezért álljon itt egy gyors visszatekintés a gyártó cégről és magáról a típusról:
A La Pavoni cég 1905-ben alakult, alapítója Desiderio Pavoni. Pavoni úr arról híres, hogy Luigi Bezzera 1903-as szabadalma alapján a világon elsőként kezdte el gyártani az eszpresszókészítésre alkalmas kávégépeket. Ezek a kezdeti presszógépek még gőznyomással működtek. Az első dugattyús karos presszógépek csak 1946-ban jelentek meg a Gaggia márkanév alatt, majd 1961-ben érkeztek az első vízpumpával üzemelő, hőcserélős rendszerű gépek a Faema jóvoltából és ebben az évben debütált a La Pavoni Europiccola is: a kicsiny készülék kávéházi minőséget ígért a saját otthonunkban.

lavazza blue kávékapszulás rendszer bemutatóA kávékapszulás gépek bemutatása a Lavazza BLUE rendszerrel folytatódik. A Lavazza megoldása is műanyag kávékapszulákkal működik, akárcsak az előzőekben bemutatott Martello, viszont szélesebb kínálattal rendelkezik a rendszerhez elérhető kapszulák tekintetében, és többfajta géptípus közül is választhatunk pénztárcánknak megfelelően. Ráadásul a megvásárlás mellett, ha adott fogyasztást bevállalunk, akár ingyen is hozzájuthatunk a készülékhez, de ne szaladjunk ennyire előre.