KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Idén február utolsó hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizennegyedik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből. Idén számos program-újdonsággal készülnek a szervezők az exkluzív Tasting Table-kóstolóktól kezdve a pingpongversenyen át a KávéBár-kvízdélutánig. A belépőjegy árába szokás szerint korlátlan kóstolások tartoznak nemcsak kávékból, hanem a bárvilág izgalmas kínálatából is.

A 15 éve működő, ismét megújuló EspressoShop.hu új olasz kávémárkákkal, teákkal már tégla boltjában is várja vásárlóit Óbudán! A boltban kóstolható, személyesen vásárolható a webshop sok finom olasz kávéja, a Cellini, MOAK, illy szemes , darált és kapszulás formában is. ( Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 77-79. nyitva H-P: 9-17, adventi hétvégéken szombat vasárnap is!)
Az üzletbe kérheti webshopos rendelését személyes átvételre is.

Csúcsminőségű kávék korlátlan kóstolása, pénzdíjas blend-bajnokság profiknak és hobbi-baristáknak, kávés okoseszközök, cascara kóla és kávés sörök, vagyis számos újdonság is várja a vendégeket egész nap a belváros egyik legnépszerűbb helyszínén.

Magyarországon tizenegyedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Október 8-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható a belépő árában egész nap a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig.

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében. A kétcsillagos minősítés, amit a „Kenya Gicherori” kávé, és az egycsillagos minősítés, amit pedig a „Ház kávéja” nyert el komoly sikernek számít a nemzetközi kávés iparágban.

A nyár a szabadságolások ideje. Valószínűleg mindenkinek mást jelent ez az időszak, a legtöbbünknek az utazást, hogy eltávolodjunk a megszokott környezettől és pihenjünk egy kicsit, de van akinek a szabadság a családdal való örömteli otthoni együttlétet jelenti, vagy pedig a rég várt hobbitevékenységek elvégzését. Bennünket kávékedvelőket viszont biztosan összeköt egy dolog, hogy ilyenkor egy kicsit több időnk marad a reggeli kávézásra. Mert tudjátok, minden jó nap egy jó kávéval kezdődik.