KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Catler Es 9010 kávégépA múltkori Pall&Yotz-os szemeskávé finomságok után, Húsvétra 1 kg-os, Rome Espresso szemes kávét hoz a friss Catler kávégép tulajdonosoknak áprilisban a Nyuszi, mert aki ebben a hónapban vásárol Catler kávégépet, ajándékba - ha nem is tojást, de - egy 35% arabika, 65% robuszta kávészemekből álló kávécsomagot kap, amely a Pacificaffe műhelyében pörkölődött ilyen finomra és különlegesre.

BWT filterkávé bemutató vízkezelésMagyarországon a csapvíz szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható. Ám előfordulhat, hogy a csapvíz utószűrése szükséges, hogy ízét kellemesebbé tegyük, és a kávégépünket megóvjuk a vízkőtől. Ehhez érdemes speciális vízszűrő, illetve vízlágyító berendezést használni. A szűrt, lágyított vízzel készített kávé ízének ereje már az első kóstoláskor érezhetővé vállhat, mivel az erre hivatott vízszűrő kancsók, készülékek csökkentik a víz karbonátkeménységét, és felfogják a vízben lebegő szennyeződéseket. Ma már léteznek olyan vízszűrő kancsók is, amelyek a szűrés és lágyítás mellett a tisztított vizet magnéziummal is dúsítják. Ezzel segítik az aromák felszabadulását, előcsalogatják a kávé rejtett íz- és illat tartalékait.

Guatemala Finca El Injerto - single origin kávéMelyik a Világ legjobb kávéja? Legtöbbször talán ezt a kérdést kapom a Kapucziner vásárlóitól. Ez az a kérdés, amire konkrét, egyértelmű választ nem tudok és nem is lehet adni. Azt szoktam válaszolni, hogy szívesen beszélek azokról a kávékról, amelyek véleményem szerint megérdemlik, hogy a világ 10 legjobb kávéja között legyenek.