KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Szeretnénk a borús februárt is feldobni kiváló specialty kávéinkkal és egy különleges újdonsággal. A mostani különlegességünk Nicaraguából érkezett és 2. helyezést ért el a Cup Of Excellence megmérettetésben, nagyon magas, 90.75-es pontszámmal. Termelője az a Samuel Zavala, akit a szakmában úgy emlegetnek, mint az egyik leginnovatívabb fiatal farmer. Samuel 2021-ben felért eddigi pályafutása csúcsára, mert 2 tételével is holtversenyben 2. helyet ért el a COE megmérettetésein. Ezt a tételt elsőként hírlevél olvasóinak kínáljuk. Aki pedig tájékozódik a Cup Of Excellence licitáláson elnyert kávék árairól, azt is észre fogja venni, hogy mennyire barátságos áron kínáljuk ezt a különlegességet. Ezt most biztosan nem érdemes kihagynod!

Megszokhattátok, hogy nálunk csak szorosan a kávézáshoz kapcsolódó cikkeket olvashattok, de egy-egy ritka esetben azért szoktunk kivételt tenni. Ez az eset is ilyen, ráadásul, ha úgy nézzük, akkor akár a kávézáshoz is kapcsolódhat, mivel kávézaccot is beletehetjük. A környezet védelme, és a hulladékcsökkentés nekünk is szívügyünk, és fontosnak tartjuk, hogy minél szélesebb körben gondolják így mások is. Ez az apropója annak, hogy bemutassuk a Sage által megalkotott FoddyCycler készüléket, ami egy otthoni elektromos komposztáló berendezés.

Kedves Kávérajongó! Ilyenkor év elején a Kapuczinerben is tele vagyunk új tervekkel. Már dolgozunk azon, hogy ebben az évben is több újdonsággal jelentkezzünk. Szeretnénk az idei évben is Cup of Excellence győztes kávékat elhozni nektek. Mivel ezek licites kávék ezért az utóbbi években a világban az árak nagyon elszaladtak. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy immár 5. éve kínálatunkban ismét bekerüljön egy-egy különlegesség.

Az elhatározás, hogy mivel szeretnénk foglalkozni a jövőben, vagy hogy mi az amit szívesen megtanulnánk, - mert izgalmasnak, érdekesnek találjuk,- sokszor nagyon egyszerűen megy. Maradnak azonban kérdőjelek, hiszen már az iskolaválasztás is kisebb bonyodalmat okozhat. Mivel nem ismerjük még az adott iskolát, a tananyagot, az oktatás minőségét, ezért sokfelé nézelődünk, és próbáljuk megtalálni a számunkra legjobbat. Így van ez a barista tanfolyamnál is. Melyik a legjobb iskola, milyen a legjobb barista tanfolyam? Mi megnéztük az egyik legnépszerűbb képzőt, a Bestmixer iskolát, és utánajártunk, hogy barista témában milyen lehetőségeink vannak, amennyiben őket választjuk.
A tanfolyamok tárháza igen széles, egészen az alapoktól, a profi szintig meg tudjuk tanulni a barista szakma csínját-bínját. Hogy melyik tanfolyamban mi tetszik a legjobban, és mitől olyan népszerű és innovatív ez az iskola, azt most leírjuk, nézzük hát a tanfolyamokat.

Egy rendkívül mozgalmas év lezárására készülődünk és az egész évben tapasztaltakat megerősítve szeretnénk az eddigi fennállásunk legkiválóbb kínálatával a rendelkezésetekre állni az ünnepi készülődéshez. Az ünnepekre bátran ajánljuk az egyik közvetlen termelő partnerünk, a Santa Cristina farm káváját, ami nem csak az ünnepi asztalon gőzölögve bizonyíthat, de akár a fa alatt is megállja a helyét, mint exkluzív ajándék. Most ráadásul akciós áron kínáljuk, hogy megkönnyítsük a döntéseteket!