KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kedves Kávérajongó! Közel 30 éves kávé pörkölési múltunkat átgondolva sem volt még ilyen különleges év, mint ez a 2021-es, megannyi nehézséggel, de ugyanakkor rengeteg izgalmas és különleges kávéval. Szeretnénk ezt az évet méltóképpen zárni és bátran állítjuk, hogy büszkék vagyunk ünnepi kínálatunkra, melyben a világ legkülönlegesebb kávéit gyűjtöttük össze nektek. Megszokhattátok, hogy széles választékot tartunk, amelyben most megtalálható Geisha kávé 3 különböző országból, Cup Of Excellence győztes farmok kávéi, frissen érkezett Jamaica Blue Mountain és olyan új fajták, mint a H1, vagy a Papayo, valamint talán a legkülönlegesebb a Wild Kopi Luwak. Bízunk benne hogy ebből a gazdag kínálatból mindenki megtalálja majd az ünnepi asztalra legjobban illő kávékülönlegességet magának és szeretteinek.

Ismét hatalmas sikereket értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. A szigorú zsűri 39 magyar cég 86 termékét tüntette ki három, kettő vagy csillaggal, annak függvényében, mennyire ítélt magas színvonalúnak egy adott terméket. A pálinkától a csokoládékon, nemes paprikán át a hústermékekig széles skálán mozog a díjazott termékek köre. „A fogyasztók, a kiskereskedők és a nagy élelmiszerbeszerzők által egyaránt a kiválóság megbízható pecsétjeként elismert Great Taste sikere izgalmas lehetőségek kapuja lehet az élelmiszer- és italgyártók számára” – áll a verseny kezdőlapján.

Az elmúlt napokban a kávéval kapcsolatos hírek a világsajtó érdeklődésének középpontjába kerültek. Naponta vezető cikként kerültek a legnevesebb újságok, magazinok első oldalára a szárazság okozta pusztulás, a brazíliai fagyhullám okozta termés kiesés és az emiatt fenyegető drasztikus áremelés. Ebben az időszakban, hogy pozitív hírrel is szolgáljunk, működésünk közel 30 éve alatt soha nem sikerült ennyi kiváló alapanyaggal feltölteni raktárunkat. Igaz, valóban emelkedtek a beszerzési árak, de viszont a beérkezett alapanyagok minősége, mind a laboratóriumunkban mért paraméterek, mind a kóstolások alapján kiválónak bizonyulnak, így továbbra is nagy lelkesedéssel bátorítunk arra benneteket, hogy kóstoljátok meg az új specialitásainkat, valamint közvetlen farmi beszerzésünkből az El Salvador Santa Cristina farm 2021 szüretelésű kávéjait.

Kedves Kávérajongók! Gyermekkoromban nagyszüleimtől mindig hallottam, hogy a májusi eső aranyat ér. Amióta kávéval foglalkozom a május aranya kifejezés viszont egy új dologgal is kiegészült, hiszen ebben a hónapban érkeznek a friss szüretelésű kávék. Ez az időszak a pörkölők számára mindig izgalmas. Hisz ilyenkorra dől el hogy a farmokon több mint egy éves rendkívüli odafigyelést, szaktudást igénylő munka milyen eredményt mutat. A pörkölőknél pedig talán a legfontosabb és legnehezebb tevékenység a kávébeszerzés munkája ilyenkor kerül értékelésre. Tartsatok velünk ebben az izgalmas időszakban és fedezzétek fel velünk újdonságainkat Afrikából, Kenyából, Etiópiából, Mexikóból és Panamából. Szintén újdonság egy microlot minősítésű honey feldolgozású robusta kávé Indiából. Jó néhány tételünk pedig még úton van, így lesz júniusra is meglepetésünk.