KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Az EspressoShop.hu-n újra kapható otthoni használatra is a világ első adagos kávé megoldásához, az E.S.E. (Easy Serving Espresso) pod-hoz elegáns, kis méretű kávégép, amit kétféle csomagban, 288 vagy 432 adag illy kávéval együtt még jutányosabban kínálunk. A szemes, darált és kapszulás kávék mellett egyre többen fedezik fel újra ezt a fenntarthatóbb kávézási megoldást.

Kedves Kávérajongó! Bár az április idén is bolondos, szerencsére a kávés világ több pozitívummal is szolgál nekünk. Információnk szerint az idei szüretek minőségben ugyanis kiválóak. Emelett a kutatók kitartó munkájának eredményeként sorra jelennek meg az új, továbbfejlesztett kávé hibridek. Ezek közül már elérhetőek a Kapucziner kínálatában a csodálatos ízvilágú Papayo fajta, illetve Nicaraguából a H1 hibrid. A kávék fejlődése mellett örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy műszerparkunk egy új eszközzel, egész pontosan egy vízaktivitás mérővel gazdagodott. Ennek segítségével a teszt kávéminták közül könnyebben ki tudjuk választani nektek a legkiválóbb pörkölésre érdemes kávékat.

A mokka kávéfőzőt, hagyományosan kotyogós kávéfőzőnek is nevezik. Ma már nagyon elegáns és dizájnos kivitelezésben készülnek, amelyben nem csak élvezet kávét készíteni, de remek kiegészítője is lehet a konyhánknak. A mokka kávéfőzővel nagyon finom, ízletes kávét lehet készíteni, talán nem véletlen, hogy a világ minden táján kedvelik ezt a kávét.

A hosszú téli napok után már mindannyian várjuk a tavasz érkezését. Addig is míg megérkezik az első igazán meleg nap, már egyszer-egyszer kiülhetünk a napos teraszra egy finom egzotikus kávéra. Bár nálunk még odébb van az első igazi gyümölcsszüret az afrikai és dél-amerikai kávék szüretelése már megkezdődött, van ahol be is fejeződött. Kiváló minésőgű az idei termés, ezt érezni fogjuk a csészénkben gőzölgő kávénkon is.

2021-re nagyon sok újdonságot ígértünk és ezt azért tehettük, mert a zöld kávé beszerzése egy hosszabb folyamat, a különleges tételeket pedig időben le kell foglalni, mert különben a Japán, Tajvani, vagy Dél-Koreai pörkölők lecsapnak rá, hogy csak párat említsünk. Bizonyára észrevettétek, hogy a legszélesebb választékunk Kolumbiai kávékból van. Nem véletlenül, ugyanis Kolumbiában található meg a kávék legszélesebb ízvilága, kiváló aromákkal, amelyekből fantasztikus kávéital készíthető. Kolumbia másik nagy előnye, hogy a fő és mellékszüretekkel együtt szinte az egész évben termelnek kávét, így mindig elérhető a friss szüretelésű specialty választék.