KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A nyár a szabadságolások ideje. Valószínűleg mindenkinek mást jelent ez az időszak, a legtöbbünknek az utazást, hogy eltávolodjunk a megszokott környezettől és pihenjünk egy kicsit, de van akinek a szabadság a családdal való örömteli otthoni együttlétet jelenti, vagy pedig a rég várt hobbitevékenységek elvégzését. Bennünket kávékedvelőket viszont biztosan összeköt egy dolog, hogy ilyenkor egy kicsit több időnk marad a reggeli kávézásra. Mert tudjátok, minden jó nap egy jó kávéval kezdődik.

Amikor Henrique Sloper, a brazil Espirito Santo államban található Camocim kávéfarm tulajdonosa először észrevette, hogy kávéültetvényét elözönlik a jacu madarak, pánikba esett, hogy a madarak tönkreteszik a termést. Aztán rájött, hogy ha nem tudja legyőzni őket, akkor üzlettársakká teszi őket, és áldássá változtatta a madárinváziót.

Egy vállalkozás egy picit az álmokról is szól. Mi a Kapuczinerben 30 éve arról álmodtunk, hogy elhozzuk a magyar vásárlók számára a világ legjobb kávéit. Nagyon merész álomnak tűnt. Hosszú, rögös út vezetett idáig amikor közeledve a 30. évfordulóhoz elmondhatjuk, hogy álmunk javarészt valóra vált. A kávés szakma 30 év alatt nagyon sokat változott és fejlődött. Az elmúlt években új fajták, új fermentációs eljárások, új minőségellenőrzési módszerek és műszerek jelentek meg, mi pedig igyekszünk ezekkel is lépést tartani.

Jelenlegi kávés karrierem egyik legnagyobb lépése ez (még mindig nem hittem el, hogy megvalósult). A Chemex volt az első kávéfőzőm abban az időben (18 évvel ezelőtt), amikor beleszerettem a különleges kávékba. És most büszkén oszthatom meg veled a 8 csészés CHEMEX® CheamAer eszközömről szóló bemutatómat, amelyet a CHEMEX-el és a Trendglass-al együtt fejlesztettem ki.