KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Csúcsminőségű kávék korlátlan kóstolása, pénzdíjas blend-bajnokság profiknak és hobbi-baristáknak, kávés okoseszközök, cascara kóla és kávés sörök, vagyis számos újdonság is várja a vendégeket egész nap a belváros egyik legnépszerűbb helyszínén.

Magyarországon tizenegyedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Október 8-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható a belépő árában egész nap a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig.

Ahogy egy erős reggeli eszpresszó, úgy fújt ébresztőt augusztus 3-án a nemzetközi kávékereskedők világában a Körmendy Sándor vezette a Pacificaffé. A kávépörkölő üzem a „Kenya Gicherori” és a „Ház kávéja” elnevezésű tételeivel nyerte el az 500 fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyében. A kétcsillagos minősítés, amit a „Kenya Gicherori” kávé, és az egycsillagos minősítés, amit pedig a „Ház kávéja” nyert el komoly sikernek számít a nemzetközi kávés iparágban.

A nyár a szabadságolások ideje. Valószínűleg mindenkinek mást jelent ez az időszak, a legtöbbünknek az utazást, hogy eltávolodjunk a megszokott környezettől és pihenjünk egy kicsit, de van akinek a szabadság a családdal való örömteli otthoni együttlétet jelenti, vagy pedig a rég várt hobbitevékenységek elvégzését. Bennünket kávékedvelőket viszont biztosan összeköt egy dolog, hogy ilyenkor egy kicsit több időnk marad a reggeli kávézásra. Mert tudjátok, minden jó nap egy jó kávéval kezdődik.

Amikor Henrique Sloper, a brazil Espirito Santo államban található Camocim kávéfarm tulajdonosa először észrevette, hogy kávéültetvényét elözönlik a jacu madarak, pánikba esett, hogy a madarak tönkreteszik a termést. Aztán rájött, hogy ha nem tudja legyőzni őket, akkor üzlettársakká teszi őket, és áldássá változtatta a madárinváziót.