KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

mesék születnek kávéfőzés közbenA mesék világa az ember mély valóságait érinti, sokat ad az embernek, mindenkihez szól. Ahhoz, hogy egy ember meg tudja őrizni gyermeki szemléletét, mely rácsodálkozik a dolgokra, muszáj lecsupaszítani magát, amit csak a mese világán keresztül tud megtenni” – nyilatkozta az MNO-nak Komjáti Orsolya meseíró-selyemfestő, az Édenkert Galéria állandó kiállítója.

kávékapszulaA mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut mindenre. Nincs ez másképp a kávéval sem. Sokan bár kedvelik a kávét, de idő hiányában (vagy tegyük hozzá, netán csak lustaságból) nincs kedvük rendesen elkészíteni, és beérik a számomra csak „pótkávénak” számító instant termékekkel. A másik ilyen terület az iroda, ahol kiemelten fontos az időtényező, és a tisztaság és az állandó minőség. Még mielőtt bárki megvádolna elfogultsággal, leszögezem, hogy ezeknek az instant italoknak is megvan a maga helye a fogyasztói palettán, de túl sok köze nincs a valódi frissen főzött kávéhoz az egyszer biztos, bármennyire sulykolják belénk a reklámok.

a kávé életA nőket és a férfiakat is élteti a kávé, legalábbis ez derül ki egy spanyol-amerikai közös felmérésből. A koffeinnek nincs köze a dologhoz, mert a koffeinmentes kávé is mûködött. Egy spanyol-amerikai munkacsoport 42 ezer férfin és 84 ezer nőn elemezte az összefüggést a kávéfogyasztás és a halandóság között. A vizsgálat során mindkét csoportban egyezett a kép: minél több kávét ittak, annál alacsonyabb volt az összhalandóság.