Menu

Kávékészítési eszközök bemutatása, használati tanácsok

Hosszú kávé máshogyan - Hario V60

 • Írta: Várady Tibor
 • Kategória: Útmutatók
 • Találatok: 19572
Várady Tibor hario v60 kávékészítésA hosszú kávéra, vagyis a csöpögtetős eljárással készített kávéra sokan csak legyintenek, pedig ebben a műfajban is lehet nagyszerű minőséget produkálni. Természetes itt is nagyon fontos, hogy tisztába legyünk a helyes készítés menetével, és az eszközünkhöz megfelelő technikát alkalmazzuk. Ebbe a műfajba tartozik a Karlsbadi kanna, vagy a filteres kávéfőző is, de most a jelenleg legfelkapottabb módszert mutatjuk be Várady Tibor segítségével, amit több menő kávézóban is használnak az egész világon.
Bővebben: Hosszú kávé máshogyan - Hario V60

Kávékészítés kotyogóval - egy csepp történelem, ötletek, és hasznos tanácsok

 • Írta: Józsa János
 • Kategória: Útmutatók
 • Találatok: 35656
bialetti mokka kotyogóA zárt rendszerű kávéfőzők lényege, hogy a gőz fejlesztése egy zárt kazánban történik, így a kávéőrleményt a keletkező (1-1,5 bar túlnyomású) vízgőz lúgozza ki. Ez tekinthető a mai eszpresszó-technológia ősének, hisz a 20-ik század első évtizedében megjelenő, korai kávégépek is ezen az elven működtek. Bővebben: Kávékészítés kotyogóval - egy csepp történelem, ötletek, és hasznos tanácsok

A French Press bemutatása, és használata

 • Írta: Hírszerkesztő
 • Kategória: Útmutatók
 • Találatok: 22418
french press csészékkal Ezt a kávékészítő kannát sokféleképpen hívják a világ különböző pontjain: cafetiére, press pot, coffee plunger, melior, french pot, stb. Az elnevezések mögött ugyanaz az eszköz rejtőzik, mellyel sokak szerint a világ legtöbb kávéja készül. Hazánkban még nem igazán elterjedt technológia. Akinek van ilyen eszköze, az se biztos, hogy tudja mire való, így leginkább csak teakészítésre használja.
Bővebben: A French Press bemutatása, és használata

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

 • Írta: Kun András N.
 • Kategória: Útmutatók
 • Találatok: 30415
a crema az eszpresszó koronája Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az olasz eszpresszó (espresso italiano) egy különleges, meghatározott technikával elkészített, mindig azonos minőségben előállított kávéital. Mivel világszerte sokan nem hagyományos, jó minőségben, és nem szabályszerűen készítik el – ezt sajnos úton-útfélen tapasztalhatjuk hazai vendéglátóipari egységekben is –, a terméket „védendő” létrehozták 1998-ban az INEI-t, az Istituto Nazionale Espresso Italiano-t (Italian Espresso National Institute).
Bővebben: Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Támogató partnereink

althaus teaavx kávékbristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe