KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávé és Tea vásárlási lehetőségek

Hazánkban egyre többet hallani a barista szót. Sokan bizonyára ismerik a kifejezést, azok számára viszont akik még nem rendelkeznek kellő ismeretekklel, néhány szóban szeretnénk megvilágítani mit is takar ez a foglalkozás. Több fordítás is létezik már erre a szóra, mint pl.: kávépincér, ami azért nem igazán fedi tökéletesen a tartalmat. Ezért leginkább a barista szót használjuk, inkább körülírva a tevékenységet, amit legegyszerűbben kávékészítőnek is nevezhetünk.

A barista szó tartalmilag viszont ettől lényegesen többet takar, mert ezen szakembereknek ismerniük kell az eszközöket -kávégépek, örlők, egyebek - amelyekkel dolgoznak. Átfogó ismeretekkel kell rendelkezniük a kávéról, származás, feldolgozás, pörkölés, ízek és aromák tekintetében, amely faktorok mind befolyásolják az elkészítendő kávéitalt. Ezen ismeretek fogják meghatározni, hogy az adott kávéhoz milyen technológiát választ a barista és ezen technológiák műszaki paramétereinek a beállítását is a baristának kell elvégezni.

Kellő ismeretekkel rendelkező baristák a kávéválasztás feladatait is el tudják végezni, amit a meglévő géppark szélessége és minősége is sok esetben meghatároz. Hazánkban az espresso dominanciája mellett egyre több helyen tudunk más technológiával készült kávéitalokat is kóstolni, melyekhez mind-mind más típusú, feldolgozású és pörkölésű kávékat illik használni. Egy jó baristának az elkészült italt el is kell tudnia adni, vagyis jó kommunikációs készséggel is rendelkeznie kell, hogy vevőinek mindezt a tudást illetve jellemzőket megfelelően át is tudja adni.

Pasco Kft képzései