KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

hadik kávéház pultKözel öt éve ígéri a XI. kerületi önkormányzat a Hadik Kávéház, Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső egykori törzshelyének újbóli megnyitását. Molnár Gyula polgármester 2009. november 10-én a sajtónak már bemutatta a kávéházat, ám akkor az még nem kapta meg működési engedélyét. A tavalyi nyitás óta meg akartam látogatni ezt a már nyitása előtt nagy port kavart kávézót, mint ismeretes a kerületi fideszes képviselők feljelentésére a kávéház ügyében nyomozás is indult. Mint megtudtuk a száz százalékig önkormányzati tulajdonban lévő Hadik-Nádor Kft. a Flying Cat Kft.-vel – a margitszigeti Holdudvart is ők üzemeltetik – kötött szerződést mindkét helyiség üzemeltetésére. (Kávéház és Szatyor Bár)

il moretto kávé kis éd nagykereskedés portálA pécsi illetőségű il Moretto kávé kis és nagykereskedést úgy gondolom nem kell különösebben bemutatni a Kávékorzó olvasóinak. A tesztcsapat több tagja is személyesen ismeri a tulajdonost, Kiss Tibort, míg az olvasó az általuk forgalmazott kávék tesztjeit böngészhette már a Kávékorzó Magazin hasábjain. Kiemelkedő ár/érték arányú blendjeik méltán örvendenek igen nagy népszerűségnek a vásárlók körében.

printa kávézó budapest la marzoccoEgy szép napos, őszi péntek délelőtt látogattuk meg Várady Tibor kávézóját a Printa design stúdióban. A Printa alapból egy állati hangulatos hely, melybe tökéletesen illeszkedik Tibor kávéról alkotott víziója. A minimalista berendezés high-end technikával párosul: La Marzocco Linea kávégép, Mazzer Robur Electronic őrlő az eszpresszó alapú italokhoz és japán Hario eszközök az egyéb kávékészítési eljárásokhoz.

szamila musetti kávézó westend portálA Szamila Kft., a Musetti magyarországi forgalmazója nem is tudta volna pörgősebb helyen megnyitni referencia kávézóját a Nyugati téri WestEnd bevásárlóközpontjánál. Az aluljáró szinten megtalálható rendkívül gusztusosan és ötletesen kialakított kávézóban mindig nagy a sürgés-forgás. A kávé a Musetti csúcsblendje a Grand Cru, melynek tesztjét már olvashattuk a Kávékorzó oldalain.